PolitikaPreporučeno

Putin proglasio ‘oslobođenje’ Bahmuta

Ruski predsjednik Vladimir Putin drži govor povodom pripajanja ukrajinskih oblasti Rusiji; Foto: Grigorij Sijsoev, RIA Novosti/Kremlj

Ruski predsjednik Vladimir Putin u nedjelju je čestitao plaćenicima Wagnera i ruskoj vojsci na “oslobađanju” istočnoukrajinskog grada Bahmuta čija gotovo jedanaestomjesečna opsada u povijest ulazi kao jedna od najkrvavijih u povijesti urbanog ratovanja.

>>>Prigožin: Danas, u podne, Bahmut je potpuno zauzet | 20. svibanj 2023.

Kremlj je na službenim stranicama objavio Putinov proglas da je Bitka za Bahmut zaključena ruskom pobjedom i da će svi oni koji su pokazali izvrsnost u ofenzivi dobiti odličja.

“Šef države čestitao je Wagnerovim jurišnim skupinama, kao i svim pripadnicima postrojbi ruskih oružanih snaga koji su im pružili potrebnu potporu i zaštitu na bokovima, završetak operacije oslobađanja Artjomovska (ruski naziv za Bahmut),” navodi se u priopćenju.

>>>Kijev i Washington u disonanci oko ruskog uboda Patriota | propaganda

“Svima koji su se istaknuli bit će uručena državna priznanja,” dodaje se.

Grabancijaš je ‘live’ na Google vijestima

Comments (2)

  1. […] Grabancijaš neovisno bilježi da veliki broj korisnika Twittera komentira i/ili dokumentira da je svrha ukrajinskog upada odvraćanje pažnje od gubitka grada Bahmuta čije je “oslobođenje” ruski predsjednik Vladimir Putin proglasio 20. svibnja. […]

Comment here