PolitikaPreporučeno

Quebec: muškarac medicinsku sestru udario u lice jer je cijepila njegovu suprugu

Ilustracija: Bao

Policija u kanadskoj provinciji Quebec traga za muškarcem osumnjičenim da je medicinsku sestru koja je protiv bolesti COVID-19 cijepila njegovu suprugu udario šakom u lice.

Muškarac je sestru napao u ponedjeljak ujutro u ljekarni grada Sherbrooke smještenog na oko 155 kilometara jugoistočno od Montreala gdje je ona radila na procjepljivanju stanovništva, rekao je glasnogovornik policije Martin Carrier za Reuters.

>>>Njemačka: zbog ‘covid maske i za primjer drugima’ ubijen 20-godišnjak

“Naš je osumnjičeni izravno ušao u ured i počeo vikati na medicinsku sestru,” rekao je Carrier, dodavši da je muškarac naizgled bio u stanju šoka jer je njegova supruga cjepivo primila “bez njegova odobrenja”. Nejasno je je li muškarac protivnik cijepljenja.

Kanada u posljednjim tjednima bilježi porast incidenta i nezadovoljstva zbog uvjetovanja cijepljenja i drugih epidemioloških mjera. Protivnici imunizacije u pojedinim se sredinama okupljaju oko škola u zrcaljenju događaja zabilježenih u Zagorju.

Premijer Quibeca François Legault u srijedu je rekao da će njegova vlada već sutra pokušati usvojiti zakon koji će novčanim kaznama spriječiti i odvratiti okupljanja ispred škola i bolnica.

>>>Liga protiv maski i druge paralele između Španjolice i Covida

“Moje je strpljenje na izmaku,” rekao je novinarima. “Mislim da je važno našu djecu i pacijente ostaviti na miru.”

Pratite nas na Google vijestima

Comments (2)

  1. […] Quebec: muškarac medicinsku sestru udario u lice jer je cijepila njegovu suprugu… 22/09/2021 […]

  2. […] >>>Quebec: muškarac medicinsku sestru udario u lice jer je cijepila njegovu suprugu […]

Comments are closed.