PolitikaPreporučeno

Rafalna paljba po ‘prostaku Tusku’ nakon inscenacije ‘pucnja u leđa’ Trumpa

Donald Tusk; Foto: EP

Bivši predsjednik Europskog vijeća danas je u snažnom trendu na Twitteru gdje je objavio fotografiju na kojoj kažiprstom i srednjakom simulira pucanj pištoljem u leđa američkog predsjednika Trumpa.

Iako Trump ne uživa veliku popularnost u Europi, objava je rezultirala više nego manje negativnim komentarima i generalnim konsenzusom da je Tusk pretjerao.

Tusk je na kongresu pučana u Zagrebu kao jedini kandidat potvrđen za šefa te političke grupacije kojoj pripada HDZ. On je dužnost predsjednika Europskog vijeća obavljao strastveno i gorljivo, no umjereni promatrači će se složiti da je riječ o fanatiku koji bi europski federalizam, ako se ukaže prilika i potreba, rado nametnuo silom.

>>>Tusk: slobodu i vladavinu prava ne smijemo prepustiti populistima, manipulatorima i autokratima

On je izrazito nepopularan u rodnoj Poljskoj gdje je zahvaljujući navedenim kvalitetama uspoređen sa Staljinom, što je izazvalo napetost između vladajuće poljske stranke Pravo i Pravda i Junckerove Komisije. Njegovi ga sunarodnjaci na vremenskoj crti spornog cvrkuta uočljivo krste kao “prostaka” koji sramoti naciju. Koriste se i drugi pridjevi, koje nemamo volje prenositi. Uočljiv je i značajan broj skrivenih i/ili uklonjenih/cenzuriranih objava.