FunPreporučeno

Rasprodana prva serija ‘svijeća s mirisom vagine’ Gwyneth Paltrow

Gwyneth Paltrow; Foto: Jimmy Kimmel Live/YouTube

Goop, brend glumice i poduzetnice Gwyneth Paltrow ima novi hit u obliku svijeće s cijenom od 75 dolara koja miriše poput njezine vagine, prenose u subotu i nedjelju svi svjetski tabloidi.

Službeni opis navodi da je svijeća nusproizvod “šale” nastale tijekom potrage za novim miomirisom u kojoj je zajedno s Paltrow sudjelovao poznati perfumer Douglas Little.

>>>Osjećati se dobro i izgledati lijepo nije stvar taštine: Bellabeat

Paltrow je jedan od mirisnih koktela prokomentirala riječima “uhhhh, ovo miriše poput moje vagine”, a ostalo je povijest.

Goop piše da se “prelijepi” miomiris nije pretočio u parfem, ali su njegovi tvorci zaključili da bi bio idealan za mirišljave svijeće što je iskušano na Goop Health summitu gdje se proizvod prodao “unutar nekoliko sati”.

Dilerica “zmijskog ulja”

Paltrow u svojim poduhvatima povezanima s modom, wellnessom i ljepotom često izaziva prodaji pogodnu kontroverzu, dok brojni komentatori i regulatori drže da se njezin poslovni model u suštini i/ili dobrim dijelom temelji na “prodaji zmijskog ulja” i srodnim “homeopatskim tezama”.

Primjerice, Paltrow je u rujnu 2018. godine brzo platila kaznu od 145 tisuća dolara nakon tužbe kalifornijskog Ureda za zaštitu potrošača zbog “vaginalnog jaja” za koje je Goop neutemeljeno tvrdio da ima niz blagotvornih svojstava, uključujući sposobnost “regulacije menstrualnih ciklusa i balansiranja hormona”.

>>>Billie Eilish ponovila da ne želi seksualizaciju sebe ili svoje karijere

Riječ je tek o jednom u sve dužem nizu Goopovih proizvoda čija su oglašena “čarobna svojstva” prokazana kao više ili manje (ne)obične laži. Tvrtka u svom portfelju ima rastući broj artikala čija je prodaja zabranjena zbog “zavođenja potrošača lažnim tvrdnjama” i drugih nepoštenih trgovačkih praksi.

Goop i Paltrow u dosadašnjoj praski kazne plaćaju brzo i bez odvraćanja te postojano nastavljaju s mužnjom naivnih i u pravilu dobrostojećih kupaca, u ovom slučaju željnih miomirisa njezine vagine koja, prema opisu proizvoda, odiše mješavinom “eteričnih ulja geranija i bergamota, te cedrom”.