Politika

‘Reciklirajmo otpad, a ne prošlost’: Zelena lista krenula u kampanju za EP

Predstavnici Zelene liste predali su u nedjelju Državnim izbornom povjerenstvu listu kandidata za Europski parlament, a predsjednik te stranke Nenad Matić poručio je kako na izbore izlaze pod sloganom “Reciklirajmo otpad, a ne prošlost”.

>>>Nenad Matić: nama su prioritet obnovljivi izvori energije poput fotonaponskih postrojenja Križevaca

“Zelena lista na predstojeće izbore ide samostalno, u suradnji s Demokratskom strankom žena te nezavisnim pojedincima i aktivistima koji se bave politikom i bore se da njihov kraj bude čišći. Idemo s onima koji žele da ‘zelene teme’ poput zaštite okoliša,održivog razvoja, gospodarenje otpadom, obnovljivih izvora energije, zdrave prehrana i brige o kućnim ljubimcima budu u fokusu predstojeće kampanje'”, rekao je Matić.

Slogan im je, ističe, ‘Reciklirajmo otpad, a ne prošlost’ te u tom smislu očekuju da tijekom kampanje dominiraju teme budućnosti, teme 2030. godine, a ne teme prošlosti, mise u Bleiburgu i 1941..

“Nadamo se da ćemo svojim radom doprinijeti da se o tome raspravlja”, rekao je Matić.

>>>Zelena lista: na izbore izlazimo samostalno, ali pozivamo na političko okrupnjavanje zelene scene

U zemljama EU, naglasio je, zelene liste imaju po 20-tak posto, a u Njemačkoj su drugi. “Mi se nadamo da će građani prepoznati Zelenu listu i dati nam glas. Na njima je hoće li to biti 10, 5 ili 3 posto”, rekao je Matić o očekivanjima i izbornim rezultatima.