Politika

Rekordni broj zaraza u Dubrovačko-neretvanskoj županiji: COVID-19 | 22. listopad

Golubovi u Dubrovniku; Foto: Hrvoje Margaretić

U Dubrovačko-neretvanskoj županiji zabilježen je 41 novi slučaj zaraze koronavirusom, najviše od početka pandemije, a petnaest osoba je izliječeno, izvijestio je u četvrtak županijski stožer civilne zaštite.

Zaraženo je sedam muških i devet ženskih osoba iz Dubrovnika, od kojih njih trinaest ima utvrđenu epidemiološku vezu. Pozitivne su i četiri muške i jedanaest ženskih osoba iz Metkovića, od kojih osam ima utvrđenu epidemiološku vezu.

Zaraženi su i jedna muška i dvije ženske osobe iz Ploča, od kojih jedna osoba ima utvrđenu epidemiološku vezu, jedna muška i dvije ženske osobe iz Vela Luke, svi s utvrđenom epidemiološkom vezom, jedna muška i jedna ženska osoba iz Stona s utvrđenom epidemiološkom vezom, jedna ženska osoba iz Orebića s utvrđenom epidemiološkom vezom te jedna muška osobi iz Slivnog s utvrđenom epidemiološkom vezom.

>>>Rekordni broj umrlih i zaraženih: COVID-19 | 22. listopad | detalji

Od petnaest izliječenih sedam ih je iz Dubrovnik, četiri iz Metkovića te po jedna iz Kule Norinske, Ploča, Korčule i Vela Luke.

U dubrovačkoj bolnici od koronavirusa liječi se jedanaest osoba. U samoizolaciji se nalaze 544 osobe. Od jučer obrađeno je 206 uzoraka, a od početka pandemije ukupno 17 584.

>>>Karin potvrdila velike propuste u testiranju, nekontrolirano širenje koronavirusa | VIDEO

Županijski stožer civilne zaštite i dalje apelira na građane da se drže svih mjera Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo i Stožera civilne zaštite RH.