PolitikaPreporučeno

Rekordni broj zaraza u Istri: COVID-19 | 6. studenoga

Ilustracija: Cassiopeia Arts

Čak 186 novozaraženih osoba potvrđeno je u Istri u protekla 24 sata čime je oboren rekord u dnevnom broju novih slučajeva covida-19 od početka pandemije, dok su u pulskoj bolnici umrle tri zaražene osobe, izvijestio je u subotu istarski Stožer civilne zaštite.

>>>‘Delta plus’ potvrđen u Hrvatskoj | COVID-19

“Tijekom protekla 24 sata u Nastavnom zavodu za javno zdravstvo Istarske županije ispitano je 580 uzorka briseva na covid-19 te je potvrđeno 186 novozaraženih osoba s istarskog područja”, naveo je županijski Stožer za civilnu zaštitu u priopćenju za javnost i dodao kako se od jučer oporavilo 85 osoba.

Trenutno u Istarskoj županiji ima 641 aktivni slučaj zaraze koronavirusom dok se u mjerama samoizolacije nalazi 1120 osoba.

U pulskoj Općoj bolnici na liječenju se nalazi ukupno 36 pacijenata, od kojih je na Odjelu za infektologiju 29 osoba, a u respiracijskom centru sedam osoba. Među pacijentima koji su smješteni na Odjelu za infektologiju je i osmogodišnje dijete. U pulskoj bolnici umrla su tri covid pozitivna pacijenta od kojih su dvije osobe, 90-godišnja i 69-godišnja, s pridruženim kroničnim bolestima, dok je 48. godišnjak bio bez definiranog komorbiditeta.

>>>4. val koronavirusa prerastao u cunami, teško pogodio čitavu Europu

Načelnik Stožera civilne zaštite istarske županije Dino Kozlevac izjavio je za Hinu kako je primjetan pojačan interes građana za cijepljenje pa je u prilog tomu kazao kako se samo tijekom jučerašnjeg dana u Puli prvom dozom cijepilo 598 građana dok se od početka tjedna do petka bilo cijepilo svega 285 građana. Slična je situacija i u ostalim gradovima u Istri gdje je također povećan interes građana za cijepljene.