PolitikaPreporučeno

Rekordni broj zaraza u Njemačkoj: COVID-19 | 15. listopad

Njemačka je u četvrtak javila o rekordnom porastu potvrđenih zaraza koronavirusom, zabilježeno je 6,638 novih slučajeva što ukupnu brojku infekcija od početka pandemije propinje na 341,223. Broj mrtvih u 24 sata povećao se za 33, na 9,710.

>>>Bundesbank upozorava na tisuće stečajeva

Prema podacima Instituta Robert Koch, nacija je prijašnji rekord postavila 28. ožujka kada je otkriveno 6,294 slučajeva.

Njemačka je u odnosu na ostatak Europe u dosadašnjem tijeku epidemije zabilježila relativno nisku stopu zaraza, no broj novootkrivenih infekcija u posljednjim tjednima raste u harmoniji s generalnim i generalno neugodnim, paneuropskim trendom.

Kancelarka Angela Merkel u srijedu je najavila nova ograničenja i upozorila da bi se nacija uskoro mogla suočiti s više od 19,000 novih slučajeva dnevno.

>>>700,000 zaraza u tjedan dana, opterećenje bolničkog sustava širom Europe: COVID-19

“Uvjerena sam da će ovo što sada činimo biti presudno za način na koji ćemo proći kroz ovu pandemiju”, rekla je. “Stoga moramo spriječiti nekontrolirano ili eksponencijalno povećanje.”

Vlasti su najavile obvezu nošenja maski za sva područja koja zabilježe više od 35 novih infekcija na 100 000 ljudi tijekom sedam dana. Okupljanja na javnim mjestima bit će ograničena na 25, a u privatnima prostorima na 15 osoba.

via Guardian

Comments (1)

Comments are closed.