Politika

Rekordnih 139 zaraza U Dubrovačko-neretvanskoj županiji: COVID-19 | 8. prosinac

Golubovi u Dubrovniku; Foto: Hrvoje Margaretić

U Dubrovačko-neretvanskoj županiji zabilježeno je 139 novih slučajeva zaraze koronavirusom, što je najviše od početka pandemije, a jedna osoba je umrla, izvijestio je u utorak županijski Stožer civilne zaštite.

Pritom je 96 slučajeva utvrđeno brzim antigenskim testom.

>>>Rekordni broj zaraza u Dubrovačko-neretvanskoj županiji: COVID-19 | 22. listopad

Zaražene su 44 osobe iz Dubrovnika, 37 iz Metkovića, 17 iz Korčule, po devet iz Opuzena i Ploča, šest iz Župe dubrovačke, pet iz Konavala, tri iz Lumbarde, po dvije iz Orebića, Slivnog i Stona, po jedna iz Kule Norinske i Zažablja te jedna koja nema prebivalište u županiji.

Ukupno su zaražene 63 osobe muškog i 76 osoba ženskog spola, a za 57 osoba je utvrđena epidemiološka veza.

Umro je muškarac iz Dubrovačkog primorja rođen 1934. godine.

“Načelnik Stožera Joško Cebalo, sukladno uputama epidemiologa, trenutno je u samoizolaciji kao kontakt pozitivne osobe. Osjeća se dobro i nema simptoma zaraze”, izvijestili su iz županijskog stožera.

Od 55 izliječenih osoba njih četrnaest je iz Dubrovnika, sedam iz Metkovića, po šest iz Ploča i Vele Luke, po četiri iz Opuzena i Korčule, po tri iz Blata i Župe dubrovačke, po dvije iz Konavala i Smokvice, po jedna iz Dubrovačkog primorja i Stona te dvije osobe koje nemaju prebivalište u županiji.

>>>Zaraženo 43 korisnika i osam djelatnika Doma za starije u Konavlima: COVID-19 | 22. studeni

U dubrovačkoj bolnici od koronavirusa liječi se 56 osoba. Osam pacijenata zahtijeva intenzivnu skrb, od kojih pet na invanzivnoj ventilaciji, dva na neinvanzivnoj ventilaciji, a jedan na kisiku.

U samoizolaciji se nalaze 1742 osobe. Od jučer obrađena su 423 uzorka, a od početka pandemije ukupno 27 385.

Županijski stožer civilne zaštite i dalje apelira na građane da se drže svih mjera Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo i Stožera civilne zaštite RH.