Politika

Ressler: izlazne ankete pokazuju da je HDZ opravdao povjerenje građana | EU izbori 2024.

Karlo Ressler, četvrti na listi HDZ-a za izbore u Europski parlament (EP) rekao je u nedjelju kako rezultati izlaznih anketa pokazuju da je HDZ opravdao povjerenje građana u proteklih pet godina koje su za Hrvatsku “vjerojatno bile najuspješnijih europskih pet godina u povijesti”.

Prema izlaznim anketama HDZ osvaja šest mandata u EU parlamentu pa će Ressler i dalje biti europarlamentarni zastupnik.

U kratkoj izjavi novinarima u izbornom stožeru HDZ-a istaknuo je da ankete “pokazuju jedan dobar trend”, odnosno da HDZ osvaja praktički polovicu mandata, šest, od 12 hrvatskih zastupnika u EP-u.

“To je dobro, to je pozitivno, znači da smo i s onim što smo radili na razini cijele Hrvatske uspjeli opravdati povjerenje u ovih pet godina koje su za Hrvatsku vrlo vjerojatno bile najuspješnijih europskih pet godina u povijesti, gospodarski uspješnih, propulzivnih godina. I zbog svega toga drago mi je da vidimo ovakve rezultate”, rekao je Ressler.

U izbornom stožeru HDZ-a u Kristalnoj dvorani hotela Westin čeka se zatvaranje birališta na razini EU, a stranački vrh predvođen Andrejom Plenkovićem u dobrom raspoloženju druži se sa članovima stranke.


Povezane vijesti