Biznis i ekonomijaPreporučeno

Ressler pohvalio Koestlin zbog korištenja ‘aktivnih mjera zapošljavanja’

Karlo Ressler/YouTube

HDZ-ovi kandidati za izbore za Europski parlament obišli su u nedjelju Bjelovarsko-bilogorsku županiju, posjetili tvornicu Koestlin, razgovarali s vodstvom te tvrtke kao i drugim poduzetnicima, a nositelj liste Karlo Ressler ustvrdio je kako je Koestlinova uspješna poslovna priča dobar primjer povezanosti lokalnih, državnih i EU projekata.

“Danas smo nastavili našu kampanju u Bjelovarsko-bilogorskoj županiji gdje smo se susreli s građanima ali i vidjeli pozitivne poslovne priče poput ove u Koestlinu. Koestlin je od 2002. godine uložio 120 milijuna kuna, a dobar dio onoga što se danas u toj tvornici radi, odnosno dobar dio zapošljavanja koristi se preko aktivnih mjera politika zapošljavanja koje na državnom nivou iznose 4,5 milijardi kuna”, rekao je Ressler.

“Primjer Koestlina dobar je pokazatelj koliko su zapravo povezani lokalni, državni i projekti na EU razini, a to je ujedno i jedna od glavnih poruka HDZ-ove kampanje.”

Karlo Ressler

Aktivne mjere zapošljavanja, među ostalim, uključuju neoliberalne sheme “rada bez zasnivanja radnog odnosa” u kojima poslodavci mogu dobiti radnika na godinu dana bez ikakvih troškova.

>>>Hrvatska je europski prvak u prekarnoj zaposlenosti: DZS

Primjer Koestlina, kazao je, dobar je pokazatelj koliko su zapravo povezani lokalni, državni i projekti na EU razini, a to je ujedno i jedna od glavnih poruka HDZ-ove kampanje.

“U ovoj fazi kampanje mi smo na terenskom obilasku Hrvatske i možemo reći da smo obišli više od polovice hrvatskih županija. Sljedećeg tjedna mijenjamo se s našom plavom skupinom koja će boraviti u kontinentalnoj Hrvatskoj, a mi nastavljamo dalje na Jadranu”, kazao je nositelj liste Ressler.

Uz Resslera, u obilasku Bjelovarsko-bilogorske županije bili su i Sunčana Glavak, Marijana Balić, Stjepan Ribić, Danijel Marušić i Stjepan Adanić.

Grabancijaš/Hina