PreporučenoTech

Richard Branson predstavio privatnu modnu liniju za svemirske turiste: VIDEO  

Nepuni dan nakon što je NASA predstavila Artemis generaciju svemirskih odijela za let do i hopsanje po Mjesecu na scenu je stigao Richard Branson i pokazao “prvu privatnu modnu liniju za astronaute”.

>>>NASA predstavila nova astronautska odjelca za lansiranja, Mjesec: VIDEO

Kolekcija koju je za Virgin Galactic osmislio Under Armour uključuje svemirsko odijelo, svemirsku trenirku, svemirsku obuću i “limited edition” jaknu.

Branson je u listopadu prošle godine izrazio nadu da će Virgin Galactic prve komercijalne letove izvesti za nekoliko mjeseci a ne nekoliko godina, ali se suočio s odgodama. Kompanija je trenutno u završnom stupnju testiranja tehnologije.

>>>VIDEO: neuništivi Richard Branson preživio i 77 ‘susret sa smrću’

Njegov će suborbitalni svemirski avion, SpaceShipTwo, dva pilota i šest putnika u letu lansirati u gornje sfere atmosfere brzinom većom od 3 Macha gdje će u bestežinskom stanju plutati oko 10 minuta prije povratka na zemlju u maniri tradicionalnih zrakoplova.

Karta do iskustva košta oko 250,000 dolara po osobi, a kompanija je zaključno s lipnjem imala 603 rezervacije ljudi koji priliku za let čekaju godinama.

Foto: Virgin Galactic

“Budući da je trebalo toliko vremena da ovdje stignemo, pokušavam ne razmišljati o činjenici da smo skoro tu jer o tome razmišljam već nekoliko godina”, izjavio je Branson za CNBC na eventu u New Yorku.

>>>Richard Branson priprema Inicijalnu javnu ponudu Virgin Galactica: WSJ

Kompanija prve komercijalne letove planira u 2020. godini, očekuje se da će njezin vlasnik biti na prvom letu.

“Vrlo je stvarno, vrlo je uzbudljivo i vrlo blizu,” rekao je Branson.

Foto: Virgin Galactic