Politika

Rijeka: Ostrogović (HDZ) najavio izgradnju vrtića, doma za starije – stanova za mlade obitelji

HDZ-ov kandidat za gradonačelnika Rijeke Josip Ostrogović; Foto: HINA/Miljenko KLEPAC

HDZ-ov kandidat za gradonačelnika Rijeke Josip Ostrogović u petak je u Rijeci istaknuo da su mu u fokusu interesa roditelji čija djeca ne mogu dobiti mjesto u dječjem vrtiću te da namjerava urediti dječji vrtić i dom za starije osobe na prostoru sadašnje dječje bolnice.

>>>Rijeka: Nebojša Zelič predstavio zamjenike Ivu Davoriju i Renata Stankovića, listu za Gradsko vijeće

Sadašnja gradska vlast namjerava prodati prostor na kojem je sad dječja bolnica na Kantridi, nakon što se iseli u novu bolnicu. “Kad ja budem gradonačelnik, taj prostor se nikad neće prodati”, istaknuo je.

>>>Ivaniš predstavio ‘listu s najviše poduzetnika’, najavio razvoj samouprave, smanjenje prireza

Svake godine na jesen ostane neupisano 300 djece u gradske dječje vrtiće u Rijeci, a nakon mojeg izbora za gradonačelnika ni jedno dijete već ove jeseni neće biti neupisano, rekao je. To ćemo postići uvođenjem dvosmjenskog rada u vrtiće, a novac za takav model rada povući ćemo iz europskih fondova, naglasio je Ostrogović.

“Nakon toga ćemo graditi novi vrtić, i to po tržišnim cijenama, za oko 15 milijuna kuna”, rekao je i podsjetio da je cijena gradnje novog dječjeg vrtića u Srdočima bila čak 30 milijuna kuna.

Registar nekretnina

Ostrogović se založio za gradnju novih stanova za mlade obitelji. 300 mladih obitelji u Rijeci čeka za kupnju svoje prve nekretnine, a 600 njih za najam stana, naveo je.

>>>Marko Filipović: osnova programa je jačanje gospodarstva Rijeke i novi investicijski ciklus

“Jedan od prvih poteza kao gradonačelniku bit će izrada registra nekretnina u vlasništvu Grada Rijeke. Na tim zemljištima mogu se graditi stanovi, kako bi mlade obitelji mogle riješiti problem prve nekretnine”, zaključio je Ostrogović.

>>>‘Ne treba se bojati promjena’: neovisni Štimac predstavio listu i program za Rijeku | VIDEO

Uz Ostrogovića bio je dio kandidata s HDZ-ove liste za riječkog gradsko vijeće i kandidatkinja za zamjenicu gradonačelnika Štefica Jagić Rađa. Drugi kandidat za zamjenika je Serđo Bistričić.