FunPreporučeno

S proljećem dolazi naprstak svježih užasno-stravičnih filmova, check ’em out! | VIDEO

Scena iz filma Enis Men/NEON

S proljećem dolazi pregršt svježih užasno-stravičnih filmova, pogledajte što je niknulo između 28. ožujka i 2. travnja 2023!

Skarecrow: A Curse Never Dies

BayView Entertainment and VIPCO ovog su tjedna objavili “Strašilo: kletva nikad ne umire” (Skarecrow: A Curse Never Dies), neovisni niskobudžetni izlet u kojem pokvarena braća James ubijaju nedužnu ženicu kako bi joj oteli zemljicu, ali ih ona pritom zauvijek proklinje.

>>>Ustanak Zle smrti | VIDEO

Godinama poslije potomci obitelji James za vikend vode svoje prijatelje u staru kolibu gdje ubrzo otkrivaju značenje poslovice “oteto prokleto” – strašilo i urok.

Scarecrow je dostupan od 28. ožujka na zahtjev ili u digitalnom obliku u režiji Bena Dixona koji se u 2004. godini ozloglasio neprobavljivim trash filmom slične tematike.

Batman: The Doom That Came to Gotham

Štovatelji čovjeka šišmiša s 28. ožujkom mogu uživati u svježem animiranom filmu u kojem niktalop Bruce Wayne u 1920-im slučajno oslobađa drevno zlo.

Dirigiran logikom i znanošću on se suočava s lovecraftovskim nadnaravnim silama koje prijete boljitku i opstojnosti grada Gothama.

>>>AI lutkica M3GAN postala ‘queer ikona’, filmska uzdanica i miljenica društvenih mreža | VIDEO

Prve kritike bilježe da je eskapada krcata nebrojenim likovima iz stripovskog kanona, heroja i zlikavca poput Zelene strijele, Ra’s al Ghula, Mr. Freezea, Killer Croca, onog dvoličnog gada ili Jamesa Gordona.

“Pripremite se za mističnu, često zastrašujuću avanturu Batmana koja nije nalik nijednoj drugoj,” piše u službenom sinopsisu.

Za štovatelje “devete umjetnosti” zanimljivo, film je inspiriran stripovskom trilogijom znamenitog Mikea Mignole koji je svijetu podario Hellboya.

Usud koji dolazi u Gotham dostupan je digitalno u 4K.

Malum

Novi žanrovski studio Welcome Villain Films u svojoj prvoj “originalnoj proizvodnji” nudi film Malum koji reciklira znameniti horror iz 2014. godine s nazivom Zadnja smjena (Last Shift).

Radnja se zabavlja policajkom Jessicom Loren koju zapadne rad u zadnjoj šihti u otpisanoj policijskoj postaji u kojoj je skončao zloglasni i okrutni okultni kult.

>>>U travnju stiže horor komedija posvećena slugi Princa tame, Renfieldu | VIDEO

Usamljena žandarka uskoro se nađe na udaru sve sile paranormalnih abnormalija i usput otkriva šokantnu istinu o svojoj obitelji i smrti oca.

“Malum uzima premisu festivalskog hita iz 2014. i okreće je naglavačke, gurajući gledatelje u nemilosrdnu, adrenalinom nabijenu, krvavu kultnu noćnu moru,” piše u sukusu službene najave.

U glavnim ulogama nalazimo Jessicu Sulu (Skins, Split, Godless, Panic), a u popratnoj triviji zgodne detalje da je čitav film snimljen na jedinstvenoj lokaciji, recentno napuštenom zatvoru u gradskom centru Louisville, Kentucky i da je specijalne efekte odradio sve vještiji RussellFX (Hellraiser, The Ritual, The Night House).

Dorađeni remake ponovno stiže u režiji Anthonyja DiBlasija (Last Shift, Dread, Extremity).

The Unheard

Nečuveno (Unheard) je još jedan na zahtjev dostupan užas koji prati eksperimentalnoj operaciji sluha podvrgnutu 20-godišnju Chloe Grayden (Lachlan Watson).

Djevojka nakon postupka počinje trpjeti auditorne halucinacije naizgled povezane s nestankom njezine majke.

Prva kritika bilježi da su potka i atmosfera u skladu s premisom oslonjeni na percepciju zvuka, no psihološki se karakter gubi u krvavom i brutalnom slasher finalu.

Unheard je s 31. ožujkom izašao kao ekskluziv na premium platformi za streaming filmova užasa i strave Shudder.

Enys Men

Redatelj Mark Jenkin (Bait) i NEON s krajem ožujka nude “narodni” horror film Enys Men čija se radnja odvija u 1973. godini na nenastanjenom otoku nedaleko britanske obale.

>>>Klinci protiv vanzemaljaca | VIDEO

Otok postaje noćna mora za volonterku i pobornicu zaštite vrsta i okoliša koja motrenjem raritetnog cvijeta gubi dodir sa zbiljom i korača u zastrašujuće, mračno, čudno i metafizičko ludilo.

Inicijalne reakcije pučkih i stručnih kritičara na Rotten Tomates sugeriraju podvojenost u percepciji, odnosno podjednaku količinu pokuda i pohvala.

Jenkin je ispisao scenarij i odradio režiju dok su se za glavne uloge pobrinuli Mary Woodvine i Edward Rowe.

Kapsle

Tržište sadržaja na zahtjev od 31. ožujka nudi i tripasti hororac “Kapsle” (Capsules), prvijenac redatelja Lukea Momoa.

>>>Nolan stvara povijesni triler o tvorcu nuklearne bombe Oppenheimeru | VIDEO

Potka evolvira oko četiri studenta kemije koji tijekom eksperimentiranja s tajanstvenom tvari otkrivaju da ona izaziva smrtonosnu ovisnost u doslovnom smislu, odnosno da moraju uzeti fiks i krenuti na “trip” ili skončati.

Film neposredno nakon premijere i na majušnom uzorku uživa dobre ocjene i kritike, uključujući 7.8/10 na IMDB-u.

Grabancijaš je ‘live’ na Google vijestima