Biznis i ekonomijaPreporučeno

SAD: Kongres bankama odobrio poslovanje s kanabis biznisima

Zastupnički dom Sjedinjenih Država u ponedjeljak je usvojio zakon koji bankama dopušta pružanje usluga biznisima koji se bave legalnom proizvodnjom i distribucijom kanabisa.

Analitičari drže da je akt korak koji gazi jednu od ključnih prepreka u razvoju marihuana industrije.

>>>Meksiko otvara jedno od najvećih svjetskih tržišta marihuanom

Nova pravila jasno navode da su prihodi banaka od poslovanja s legitimnim kanabis biznisima zakoniti te od federalnih regulatora traže da osmisle sustav nadzora povezanih bankarskih aktivnosti.

Zastupnici su liberalizaciju odobrili 321-101 pa zakon poslali Senatu.

“SAFE Banking Act”

Reuters piše da su banke zbog straha od federalnih zakona generalno nesklone poslovanju s kompanijama na tržištu zbog čega je “SAFE Banking Act” uživao snažnu podršku i lobiranje Američke udruge bankara.

>>>Do devet biljaka za osobne potrebe: Restart koalicija obećava rujanski ‘Lex cannabis’

“Banke se nalaze u teškoj situaciji zbog sukoba između državnih i federalnog zakona. Lokalne ih zajednice ohrabruju da podrže kanabis biznise dok federalni zakon to brani,” napisali su iz grupe ususret glasanju. “Kongres mora djelovati kako bi riješio taj sukob.”

>>>Colorado utržio 302.4 milijuna $ poreza od prodaje trave: BONUS VIDEO

Marihuanu je u Americi legaliziralo 36 saveznih država, 17 brani njezinu upotrebu. Lider senatske većine u travnju je rekao da će pokušati pogurati federalni zakon koji bi korištenje kanabisa učinio legalnim za sve punoljetne osobe.

Pratite nas na Google vijestima