PolitikaPreporučeno

Samaritanci otežavaju rad žurnih službi, ološ uznemiruje na društvenim mrežama

Sisačko-moslavačka policija objavila je u subotu apel žurnih službi koji pozivaju građane da se suzdrže od pojedinačnih dolazaka na područja pogođena potresom jer gužve otežavaju njihov rad te je upozorila da lažne objave o krađama i provalama unose nemir i nesigurnost kod građana.

>>>‘Kuća Jurkovićevih: rušiti’ – i druge novogodišnje bilješke iz potresenih područja

“Cijenimo svaku pomoć građana diljem Hrvatske, ali suzdržite se od pojedinačnih dolazaka na područja pogođenim potresom jer je zbog gužvi otežan rad žurnih službi. Svoje donacije dostavite Crvenom križu ili se obratite Centru 112”, navodi se na stranicama sisačko-moslavačke Policijske uprave.

Izvijestila je također da do sada nije zaprimila dojave građana o krađama imovine, kao niti napade na vozače koji dovoze humanitarnu pomoć građanima.

Poručili su to zbog velikog broja zaprimljenih upita o krađama i provalama u nekretnine i pokretnine građana na potresom pogođenom području te objava na društvenim mrežama.

>>>Svjedočanstva iz potresom pogođenih područja

“Objave koje se pojavljuju na društvenim mrežama, bez konkretnih informacija i činjenica, i koje policija nije zaprimila, niti je o njima obaviještena od strane oštećenih građana ili mogućih svjedoka kaznenih djela ili prekršaja, samo štete građanima te unose nemir i nesigurnost”, poručila je policija.

Pozvali su građane da o svim saznanjima do kojih dođu, a odnose se na činjenje kaznenih djela ili prekršaja žurno prijave nadležnoj policijskoj postaji ili na broj 192.

Comments (1)

  1. […] >>>Samaritanci otežavaju rad žurnih službi, ološ uznemiruje na društvenim mrežama […]

Comments are closed.