Biznis i ekonomijaPreporučeno

Scarlett Johansson tuži Disney zbog paralelne premijere ‘Crne udovice’

Scarlett_Johansson aka Natasha Romanoff; Foto: Disney

Scarlett Johansson, zvijezda Crne udovice” (Black Widow) iz Marvelova svemira, u četvrtak je tužila Disney zbog odluke o istovremenoj premijeri filma u kinima i na streaming platformi.

Prema podnesku predanom Vrhovnom sudu u Los Angelesu, Disney je paralelnim početkom prikazivanja prekršio odredbe ugovora i smanjio njezinu kompenzaciju dijelom uvjetovanu zaradom na box officeu u razdoblju u kojem je film trebao igrati ekskluzivno u kinima.

>>>‘Crna udovica’ zavela kino publiku, u mreži uhvaćeno više od 215 milijuna dolara

“Black Widow” je snažno debitirala 9. srpnja, ali je nakon udarnog tjedna uslijedilo upečatljivo urušavanje prodaje karata. Disney je film na svom “plus” servisu ponudio po cijeni od 30 dolara.

Tužba navodi da je kompanija publiku hotimice usmjerila na Disney+, “gdje je prihode mogla zadržati za sebe i istovremeno povećati svoju bazu pretplatnika, što je dokazan način za jačanje cijene dionica Disneya.”

“Drugo, Disney je želio bitno obezvrijediti sporazum gospođe Johansson i time se obogatiti,” dodaje se u dokumentu koji od suda traži da utvrdi i odredi iznos odštete.

>>>Scarlett Johansson nakon gubitka transrodnog giga: meni bi svaka uloga trebala bit dozvoljena

Johansson je rekla da su njezini predstavnici prišli Disneyu kako bi riješili pitanje ali ih je kompanija “uglavnom ignorirala.”

Glumica je Forbesovu titulu najbolje plaćene filmske zvijezde osvojila u 2018. i 2019. godini, njezina je zarada od lipnja do lipnja i prije oporezivanja iznosila 58 milijuna dolara.

>>>Woody Allen trpi kritiku zbog ‘seksualno radioaktivnih’ glumica u svom memoaru: BONUS GIF’s

Reuters piše da bi ishod spora mogao imati široke posljedica za Hollywood u trenutku kad rastući broj streaming konkurenata korisnike pokušava osvojiti ekskluzivnim ili premium sadržajem.

Pratite nas na Google vijestima