Biznis i ekonomijaPreporučeno

Schinas pozvao UEFA-u da ‘pažljivo’ razmisli o polufinalu, finalu Europskog prvenstva na Wembleyu

Margaritis Schinas; Foto: Lukasz Kobus/EC

Europsko nogometno tijelo UEFA mora “izuzetno pažljivo” promisliti treba li se polufinale i finale Europskog prvenstva u nogometu održati na londonskom Wembley stadionu, rekao je u utorak potpredsjednik Europske komisije Margaritis Schinas.

UEFA je za polufinalne utakmice na rasporedu 6. i 7. srpnja i za finale koje će se odigrati 11. srpnja odabrala Wembley koji će moći primiti više od 60,000 gledatelja (75% kapaciteta), no europske dužnosnike brine širenje Delta soja koronavirusa koji je u posljednjim tjednima izazvao nova žarišta zaraza širom Britanije.

>>>Istraživanje potvrdilo eksponencijalno širenje Delta soja u Engleskoj

“Bit će puno ljudi i ideja o punom stadionu u ovom trenutku u kojem smo toliko zabrinuti zbog Delta varijante trebala bi sama po sebi poslati poruku UEFA-i da je nužna pažljiva procjena,” izjavio je Schinas na tiskovnoj konferenciji.

Potpredsjednik, koji ujedno nadgleda i zdravstvenu politiku Europske unije, također je rekao da treba razmotriti “asimetriju”, ukazujući da Britanija nameće ograničenja za svoje građane koji putuju u Europsku uniju dok se istovremeno priprema za “masivnu prisutnost” posjetitelja iz EU-a.

“Mislim da bi ova objektivna razmatranja trebala natjerati UEFA-u da vrlo pažljivo razmotri situaciju polufinala i finala. I osjećam se u vrlo dobrom društvu dok to govorim jer sam vidio da kancelarka Merkel, premijer Draghi i mnogi članovi Europskog parlamenta dijele iste brige,” rekao je prema citatu Reutersa.

>>>Schinas: ‘Superliga’ je protivna ključnim europskim vrijednostima

Britanske su vlasti kao uvjet za ulazak na stadion navele negativan test ili dokaz o cijepljenju s dvije doze. U ovom je trenutku nejasno hoće li, i na koji način vlasti zaobići druga postojeća pravila, uključujući obaveznu desetodnevnu karantenu kroz koju mora proći većina dolaznih putnika.

Schinas je napomenuo da izjave iznosi samostalno, odnosno da se o njima nije konzultirao s kolegama i kolegicama u Komisiji.

Pratite nas na Google vijestima

Comments (1)

  1. […] >>>Schinas pozvao UEFA-u da ‘pažljivo’ razmisli o polufinalu, finalu Europskog prvenst… […]

Comments are closed.