Biznis i ekonomija

Servirana su 253 asa, HEP će tenisačima u kolicima donirati 20.240 kuna | ATP turnir Plava Laguna

Tenis u kolicima pod pokroviteljstvom HEP-a; Foto: HEP/404/Handout

Nedavno završeni ATP turnir Plava Laguna Croatia Open Umag i ove je godine imao humanitarnu stranu. U suradnji s HEP-om, sponzorom i prijateljem umaškog turnira, održana je akcija ‘’As za spas’’ kojom se svaki neobranjivi servis na turniru nagrađivao s 80 kuna donacije za Hrvatski savez tenisača u kolicima. Na terenima Stella Maris Resorta servirana su 253 asa te će HEP tenisačima u kolicima donirati 20. 240 kuna.

“Hrvatski tenisači u kolicima vrhunski su sportaši koji nam svima pokazuju kako ne postoje prepreke za ostvarivanje impresivnih rezultata. Ponosni smo što imamo priliku podržati ih kroz ovu donaciju i što smo još jednom potvrdili kako će tenisači u kolicima u HEP-u uvijek imati navijača i prijatelja. Turnir Plava Laguna Croatia Open Umag još jednom je bio mjesto vrhunskog tenisa i veseli me što smo imali ovako veliki broj aseva,” izjavio je Frane Barbarić, predsjednik Uprave HEP-a.

Globalna inicijativa

HEP je i prijašnjih godina u sklopu Plava Laguna Croatia Open Umag ovom humanitarnom akcijom donirao sredstva Hrvatskom savezu tenisača u kolicima te još jednom istaknuo važnost prikupljanja sredstava za unaprjeđenje zajednice u kojoj djeluju. Akcija “As za spas” dio je globalne inicijative “Aces for Charity“ kojoj je cilj spojiti tenisače i humanitarni rad te time pomoći zajednici u kojoj se turniri održavaju. ”As za spas” ove se godine održao peti put, a tijekom godina je zahvaljujući HEP-u prikupljeno 128.640 kuna za humanitarne svrhe.

>>>HEP donio odluku o otpisu potraživanja za kupce na potresom pogođenim područjima

31. izdanje turnira Plava Laguna Croatia Open Umag odigrano je na terenima Stella Maris Resorta od 16. do 25. srpnja, a naslov je osvojio 18-godišnji Carlos Alcaraz, teniska senzacija iz Španjolske. Osim tenisa, glavnog i popratnih turnira, u Stella Maris Resortu pokraj stadiona Gorana Ivaniševića svakoga je dana bio organiziran bogati zabavni program, a uživalo se u koncertima Nene Belana i Fiumensa, Ane Rucner, Detoura i mnogih drugih. ATP zona ujedno je bila COVD free zona jer se moglo ući isključivo s COVID potvrdama. Na ulazu je bilo omogućeno testiranje te je napravljeno više od 6000 testiranja.

Sve informacije o turniru Plava Laguna Croatia Open Umag te provedenim mjerama možete pronaći na www.croatiaopen.hr i na službenoj Facebook stranici turnira.

Plava Laguna Croatia Open Umag