FunPreporučeno

Silente ‘IV’ dostupan na limited Splatter Baby Blue i regular Black vinilu

Silente IV, Splatter Baby Blue Vinil; Foto: LAA/Handout

Hvaljeni aktualni album “IV” dubrovačkog benda Silente dobio je svoje izdanje na vinilu koje je upravo pušteno u prodaju.

>>>Izgubljeni vikend i John iz M.O.R.T.-a objavili pjesmu za tjeranje smradova s tuluma

Vinilno izdanje dolazi u dvije varijante – limited Splatter Baby Blue i regular Black. Ploča je dostupna u Zagrebu u Dirty Old Shopu, Rockmarku, Dancing Bearu i Aquariusu, u Rijeci u Dallas Music Shopu, kao i online na webshopu benda.

Pregršt hitova

Posljedni studijski uradak Silentea objavljen je početkom ljeta, nakon čega je uslijedilo nikada bogatiji koncertni raspored promocije albuma “IV”. Vinilno izdanje dolazi pred kraj godine kao kruna sjajne 2022. i u trenu kada album zauzima ljestvice najboljih godišnjih izdanja. Mediji pišu da album obiluje odličnim pop pjesmama koje su idealne za haranje radijskim eterom i da je prepun hitova. Također kažu da bend stvara djela  s određenom umjetničkom vrijednošću i autentičnim otiskom.

Silente; Foto: LAA/Handout

Silente je na hvaljenom albumu “IV” objedinio ukupno deset pjesama, a čak  njih sedam predstavljeno je kao singl. Rijetka je to praksa koju prate sjajni rezultati dubrovačkog benda, a svi su ušli na top 20 ljestvicu najemitiranijih pjesama u Hrvatskoj. Čak tri su zauzela prvo mjesto ljestvice u državi, a riječ je o “Mene moje uši lažu”, “Nikada ovako” i “Poljubi me za kraj”. Uz “Navečer se srca lome”, “Idi”, “Podjela”, singl “Pitanje je ljubavi” zaokružio je priču oko aktualnog albuma.

Silente IV, cover art; Foto: LAA/Handout

Za sve pjesme s albuma “IV” tekst potpisuje Sanin Karamehmedović, glazbu i aranžman Tibor Karamehmedović, produkciju Nikša Bratoš koji s Domagojem Perišićem potpisuje mix&master. Na albumu su svirali i pjevali Doris Kosović kao vokal, Ivana Čuljak kao prateći vokali i violina, Tibor Karamehmedović kao vokal i gitare, Ivuša Gojan je za bubnjevima i udaraljkama, Sanin Karamehmedović je svirao bas gitaru, a Šimun Končić klavijature.

Grabancijaš je ‘live’ na Google vijestima

Oglašavanje

Piše: LAA