PolitikaPreporučeno

‘Skinite maske da možete namirisati sranje’ | prosvjed protiv covid režima u Bruxellesu

Policija u Bruxellesu, gradu u kojem se nalazi sjedište Europske komisije, u nedjelju je posegnula za suzavcem i vodenim topovima nakon što se gomila od oko 50,000 građana slila na ulice u znak prosvjeda protiv direktne ili indirektne prisile na cijepljenje i uvjetovanja života covid propusnicama.

>>>‘Kad tiranija postane zakon, pobuna postaje dužnost’ | bodljikava žica ispred sjedišta Komisije

Belgijske su vlasti unatoč rekordnom broju dnevnih zaraza u petak blago ublažile mjere za suzbijanje pandemije, ali su također rekle da građani moraju primiti “booster” doze cjepiva pet mjeseci nakon docjepljivanje kako bi zadržali svoje covid propusnice koje uvjetuju slobodan život.

Plima gnjeva

Propusnice, obvezne za ulazak u barove, restorane, muzeje i brojna druga ugostiteljska i zabavi namijenjena javna i privatna mjesta izazivaju rastući gnjev među Europljanima neovisno o statusu imunizacije.

Nedjeljni je prosvjed bio osjetno veći od sličnih okupljanja prošlog studenog kad se na ulice slijevalo oko 35,000 ljudi.

>>>covid prosvjedi (tag)

Pozivajući se na svjedočanstva, Reuters piše da su pojedinci provalili u zgradu u kojoj se nalaze europske diplomatske službe i u najmanje jednu prodavaonicu sendviča.

Pojedinci su rušili ograde, oklopljenu policiju potpomognutu vodenim topovima gađali kamenjem, pirotehničkim sredstvima, petardama i raketama.

>>>Komisija nabavila monstruoznih pet milijardi doza cjepiva za sljedeće dvije godine

Jedna je osoba u gomili stala na pozornici i pozvala druge da podignu ruke i ne dopuste predaju.

Ucjena

“Ljuta sam zbog ucjene koju provodi vlada, uglavnom za mlade ljude, ali i sve druge, ali uglavnom za mlade ljude, oni uistinu sve ucjenjuju da prime cjepivo,” rekla je za Reuters građanka Caroline van Landuyt, dodavši da je cijepljena protiv bolesti COVID-19.

>>>EK proizvoljno odredio rok valjanosti covid potvrda, cjepiva – naložio masovno docjepljivanje

Poput ostatka svijeta Belgija trpi peti val koronavirusa potpiren dobrohotnom omikron inačicom koja je u evoluciji preuzela djelić genetskog koda obične prehlade. Nacija je procijepila 89% odraslog stanovništva, oko 67% je zbog propusnica ili osobnih odluka već docijepljeno, no ljudi gube volju za postojano primanje “boostera” koje osobito zagovara Europska komisija predvođena povjerenicom Ursulom von der Leyen.

>>>Razigrana von der Leyen razmatra prisilu, nastavlja s dilanjem straha, panike i cjepiva

“Jako sam ljuta jer moja djeca moraju primiti cjepivo. Ona žele putovati, ona se žele natjecati u sportu, ali to ne mogu učiniti bez cijepljenja, ona to jednostavno ne žele, ovo je samo ucjena,” rekla je van Landuyt.

Grabancijaš je ‘live’ na Google vijestima

Comments (3)

  1. […] >>>‘Skinite maske da možete namirisati sranje’ | prosvjed protiv covid režima u Bruxe… […]

  2. […] >>>‘Skinite maske da možete namirisati sranje’ | prosvjed protiv covid režima u Bruxe… […]

  3. […] >>>‘Skinite maske da možete namirisati sranje’ | prosvjed protiv covid režima u Bruxe… […]

Comments are closed.