Politika

Škoro: HDZ je glavni generator korupcije

Domovinski pokret je u povodu Međunarodnog dana borbe protiv korupcije upozorio u Saboru kako je HDZ glavni generator korupcije i kako je očekivati da se oni koji su izvor korupcije bore protiv korupcije nemoguća misija. Zastupnici Domovinskog pokreta za tu su prigodu na lica stavili maske u bojama HDZ-ova loga, s ispisanim aferama HDZ-a.

Potpredsjednik Hrvatskoga sabora i predsjednik Domovinskog pokreta Miroslav Škoro poručio je kako je danas Međunarodni dan borbe protiv korupcije te je s prigodnom maskom na licu skrenuo pažnju na teška epidemiološka vremena, pozvavši na oprez. Dodao je kako se ovaj dan obilježava od 2003. godine kao pokušaj da se svi skupa na svjetskoj razini suoče s borbom protiv korupcije, a sve na inicijativu UN-a.

>>>HDZ odgovoran za korupciju | Fimi Media

“E sad kad je u pitanju svjetska razina, hrvatski građani moraju znati da je Hrvatska u prvoj trećini zemalja u svijetu po percepciji građana o količini korupcije kod nas. Hrvatska je među prvih pet zemalja u Europskoj uniji kad je u pitanju percepcija korupcije i Hrvatska je prva kad je u pitanju percepcija korupcije u jugoistočnoj Europi,” rekao je Škoro.

“Nemoguća misija”

“Ta korupcija je nešto što je bjelodano prisutno, nešto što odbija građane i od politike, ali ne samo to nego pridonosi jednoj vrlo lošoj demografskoj politici jer mladi ljudi, suočeni s takvim problemom se jednostavno ne žele kućiti i ne žele živjeti u ovoj našoj lijepoj zemlji,” izjavio je Škoro pojasnivši uzgred poantu performansa s maskama.

DP: 14-godišnji danak za Krš-Pađene 2 milijarde i 200 milijuna kuna, pokrećemo interpelaciju | VIDEO

“Mi smo rekli našem dizajneru da nam izradi prigodne maske za danas i dakle, ničim izazvan, bez naputaka, on je stavio nekoliko tih afera koliko je stalo na malu masku, morali bi imati u stvari skafander da bi stale sve. Ali ovoliko koliko je stalo, stalo je i zanimljivo je da sve one vode prema jednoj stranci, a to je HDZ,” rekao je.

“Dakle, HDZ je glavni generator korupcije i očekivati da se oni koji su izvor korupcije bore protiv korupcije je nemoguća misija, ali evo na Domovinskom pokretu je da na današnji dan obilježavajući to, upozori javnost da prvo, eto, postoji dan koji se time bavi i, drugo, da se svi skupa još jedanput podsjetimo na sve koruptivne radnje koje je generirao HDZ u zadnjih 25 barem, ako ne i više godina,” zaključio je Škoro.

Grabancijaš/Domovinski pokret

Comments (1)

Comments are closed.