Politika

Škoro: naš je trend rasta ‘nezaustavljiv’; Hasanbegović: mi smo garancija protiv Tita

Kandidat Domovinskoga pokreta za gradonačelnika Zagreba Miroslav Škoro poručio je u petak da, bez obzira ulazi li ili ne ulazi u drugi krug, ankete pokazuju da je trend rasta njega i Domovinskog pokreta nezaustavljiv, a što će se dogoditi na dan izbora ovisi o glasačima.

Škoro je na konferenciji za novinare ispred zgrade Hrvatskog narodnog kazališta posvećenoj kulturi i obrazovanju u Zagrebu, govoreći o anketi po kojoj ne ulazi u drugi krug izbora, ocijenio da su ankete rijetko kada pogodile prave rezultate izbora, ali mogu pokazivati određene trendove.

“Kako god okrenete – ja ulazim ili ne ulazim, ali ankete pokazuju da je trend moga rasta u Zagrebu i Domovinskog pokreta u cijeloj državi nezaustavljiv”, poručio je Škoro.

Komentirajući “nastavak sage Milanović-Plenković”, ustvrdio je kako je to neučinkoviti modus operandi koji su oni očito usuglasili i na taj način blokiraju rješavanje puno problema.

>>>DP nastupa u čitavom Zagrebu; Škoro: mi nismo kompromitirani ljudi, mislim da imamo šansu

“Nadam se da će netko od njih dvojice popustiti, nadam se da će se dogovoriti, sjesti za stol i početi rješavati stvarne probleme građana Hrvatske”, kazao je.

Škoro je istaknuo da su zbog pandemije među najpogođenijim djelatnostima kultura i umjetnost, a zagrebački umjetnici žive još i teže zbog potresa.

Ana Lederer; Foto: Domovinski pokret/Handout
Trgovi i ulice bez Titova imena

Pozvao je odgovorne da krenu u obnovu objekata u vlasništvu države i Grada Zagreba, kako bi u trenutku kada će se moći ponovno normalno djelovati kulturnjaci i umjetnici mogli raditi nesmetano i u sigurnim uvjetima.

>>>Domovinski pokret predstavio program za Zagreb | dokument

Kandidatkinja za Škorinu zamjenicu Ana Lederer kazala je da namjeravaju mijenjati način upravljanja kulturnim institucijama, kako bi one bile otvorene za sve građane, za različite stilove i afinitete, onkraj svake ideološke represije.

Kandidat na listi za Gradsku skupštinu Zlatko Hasanbegović poručio je zaposlenicima HNK-a koji su nedavno i prosvjedovali da “samo glas za Škoru i skupštinsku listu Domovinskoga pokreta jamči korijenitu promjenu i kraj njihove agonije”.

>>>Split: Domovinski pokret predstavio 5 mjera za demografski oporavak

Rekao je da je Trg Republike Hrvatske na kojem se nalazi HNK, zahvaljujući njihovoj borbi “oslobođen od imena jugoslavenskog komunističkog diktatora Josipa Broza Tita”.

Zlatko Hasanbegović; Foto: Domovinski pokret/Handout

Neki kandidati poput Tomislava Tomaševića, kaže Hasanbegović, u nedostatku komunalnih i programskih vizija pokušavaju nametnuti ideološke teme i otvoreno govore da će trgu vratiti Titovo ime.

“Tito više nikada i nigdje neće imati bilo kakav trg i ulicu u Zagrebu, a jamstvo za to bit će klub Domovinskoga pokreta u Gradskoj skupštini”, poručio je Hasanbegović.