PolitikaPreporučeno

Škoro! Nastavlja! Nonsens! Kampanju!: ‘neviđena pljačka’ narasla s 80 na pola! milijarde kuna!

Miroslav Škoro; Foto: Hina multimedija/YouTube

Domovinski pokret (DP) u srijedu je platformu Možemo! i njihova gradonačelničkog kandidata Tomislava Tomaševića ponovno pozvao da javno predoče svoje plaće, honorare i putne troškove u proteklih osam godina, optužujući ih za pljačku više od pola milijarde kuna javnoga novca.

DP ih je ponovno prozvao za organiziranu mrežu međusobno povezanih “udruga, lažnih instituta i zaklada” te ih usporedio s mafijaškom Cosa nostrom, uz optužbe za sakrivanje tragova milijuna kuna javnoga novca.

“Moraš skupit sve!”

U proteklih pet dana, opljačkana svota za koju DP optužuje Tomaševića i Možemo! narasla je s 80 milijuna kuna na više od pola milijarde kuna, budući da se stožer Škore potrudio pa razotkrio cijeli sustav međusobnih financijskih transakcija i probrao 41 udrugu, institut ili zakladu i sav novac s kojim su raspolagali u proteklih sedam godina. Među njima su i udruga Domine, Zagreb pride, Gong, Documenta, Centar za ženske studije…..

>>>Civilno društvo ‘pleše na rubu egzistencije’: Gong

Objašnjavaju da iznos izvučenog novca svakodnevno raste, jer se razotkrivaju nove tzv. udruge, koje su dio korupcijske hobotnice koju su organizirali “stari iskusni kadrovi” iz Možemo!.

“Iz dana u dan otkrivaju se neslućeni razmjeri pljačke javnog novca”, kaže DP u priopćenju protkanom uskličnicima uoči drugog kruga izbora za gradonačelnika Zagrebu, u kojemu će se u nedjelju sučeliti Tomašević i kandidat DP-a Miroslav Škoro.

Možemo! je Lažemo!

DP tvrdi da su Tomaševića i Možemo! razotkrili “nezadovoljni i ogorčeni suradnici”, zgroženi pljačkom javnog novca koja se skrivala iza lijepih parola i lažne slike koju je u javnosti kreirao taj “skup beskorisnih ljudi”.

Možemo! je Lažemo!, kažu u DP-u dodajući kako suparnički tabor ne napadaju zbog ideologije, kako se to lažno predstavlja u javnosti, već zbog isisavanja stotina milijuna kuna koje su isplatili sebi.

DP je stoga pozvao medije da slijede trag novca i ne dopuste daljnju manipulaciju Možemo! i skretanje priče s razotkrivanja pljačke na ideologiju.

>>>DP tvrdi da je Možemo! ‘kroz mrežu udruga i lažnih instituta izvuklo više od 100 milijuna kuna’

Tomislava Tomaševića, Radu Borić, Sandru Benčić i Teodora Celakoskog pozivaju da konačno javno odgovore koliko su udruge kojima su bili ili jesu na čelu u proteklom razdoblju primile novca od Grada Zagreba, a koliko iz državnog proračuna.

Posebno prozivaju Tomaševića da odgovori koliko je tog novca završilo kod njega osobno jer tvrde da su Tomaševićeva plaća, honorari i putni nalozi višestruko prelazili mjesečni iznos plaća kirurga, profesora, radnika…

>>>Orban: civilne udruge su agresivne, plivaju u novcu i iza njih stoji međunarodna mreža

Kako su u utorak u priopćenju za javnost napomenuli iz Centra za mirovne studije, sve što traži Domovinski pokret već je dostupno u objavljenim financijskim izvještajima.

Umjesto priopćenja za javnost, pamflet!

Izborni stožer Škore je uskličnicima protkanom i teško probavljivom priopćenju (.doc) koje ostavlja dojam jeftinog parapolitičkog pamfleta privinuo i proširenu listu udruga za koje tvrdi da su u uzročno-posljedičnoj vezi s uspjesima političke platforme Možemo! koja je na političkoj sceni debitirala zajedno s Domovinskim pokretom ususret izborima za Europski parlament u 2019. godini, otkad se s margina probila u mainstream uspješnije od spomenutog, desnog startupa.

>>>Škorin tabor mahnuo financijskim izvješćima nevladinih udruga, nabacio ‘hobotnicu’

Kako možete vidjeti, lista je široka i šarolika, ali je u njoj uočljiv izostanak udesno orijentiranih udruga koje novac prikupljaju na isti način kao njihovi lijevi parnjaci.

Primanja, ili po DP-u novac koji su od građana ukrale ‘udruge, lažni instituti i zaklade’

Primjerice, na listi nema udruge “U ime obitelji” Željke Markić kojoj su različiti izvori, uključujući Nacionalnu zakladu za razvoj civilnog društva, dodijelili ili donirali stotine tisuća kuna, a koja, u predizbornoj interpretaciji Domovinskog pokreta, nije ništa drugo nego desničarska Cosa nostra koja služi za sisanje javnog novca, isplaćivanje basnoslovnih plaća i promicanje ideoloških ciljeva.

>>>Pod okriljem slobode Domovinski pokret otvorio vrata dezinformacijama o koronavirusu | VIDEO

Napomenimo i da Domovinski pokret hrvatske medije dovodi u nezavidnu situaciju, budući da moraju odvagnuti hoće li sudjelovati u njegovoj, naizgled očajničkoj, a definitivno prljavoj i nezdravoj dezinformacijskoj kampanji.

Grabancijaš/Hina

Comments (2)

  1. […] Škoro! Nastavlja! Nonsens! Kampanju!: ‘neviđena pljačka’ narasla s 8… 26/05/2021 […]

  2. […] >>>Škoro! Nastavlja! Nonsens! Kampanju!: ‘neviđena pljačka’ narasla s 80 na pola! mi… […]

Comments are closed.