PolitikaPreporučeno

Skrušeni župan Dekanić ponudio ispriku, dao svoju verziju nesreće – policija šuti

Vukovarsko-srijemski župan Damir Dekanić (HDZ) u utorak je nakon trodnevne kontemplacije izvijestio da je svoj službeni automobil 16. travnja dao na upravljanje neovlaštenoj osobi koja je potom izazvala nezgodu.

>>>Vukovar: župan Dekanić komentirao ‘zasićenje i urotu’, najavio politiku od javnog interesa

“U spomenutoj nezgodi sudjelovao sam kao suvozač u službenom automobilu Vukovarsko-srijemske županije, a kojim je na moju zamolbu upravljao K.B.. Ulaskom u selo Cerna došlo je do gubitka kontrole nad vozilom koje je udarilo automobil koji je bio parkiran uz cestu,” napisao je Dekanić u priopćenju čiji je sadržaj prenijela Hina.

Isprika

Župan se ispričao zbog nepromišljenosti i izrazio spremnost nadoknaditi štetu na vozilima koju ne pokrije osiguranje.

>>>‘Malo dobrih ljudi’: čini se da je HDZ jednog kvarnog zastupnika zamijenio drugim

“Iskoristio bih ovu priliku za duboku ispriku svima koji su u ovoj nezgodi pretrpjeli bilo kakvu materijalnu štetu ili su na bilo koji drugi način bili uznemireni na dan Uskrsa. Osjećam odgovornost za ovaj događaj, ali mi je žao što će jedan eksces zasjeniti ogroman trud i rad koji sa svojim timom ulažem u proteklih godinu dana u radu županije,” rekao je. “U tolikom broju aktivnosti i prijeđenih kilometara nažalost se dogode i ovakve stvari,” dodao je prema citatu Hine

>>>Novi vukovarsko-srijemski župan Dekanić (HDZ) najavio bolje sutra | lokalni izbori

Stranke Domovinski pokret i Most u utorak su zatražile ostavku župana. Domovinski pokret je u priopćenju za javnost naveo da je u posjedu informacija koje proturječe iskazu župana.

“Župan Dekanić je, po njegovom priznanju, bio u autu i pod utjecajem alkohola od 1,44 promila, ali pokušava zataškati nesreću, a po našim saznanjima od više svjedoka bio je sam u autu pa ispada da je uspješniji pronalazač od Rimca koji već pet godina pokušava napraviti autonomno vozilo bez vozača, a Damir Dekanić ga je već izmislio i vješto čuva patent za sebe,” napisali su iz stranke.

>>>DP zatražio neopozivu ostavku vukovarsko-srijemskog župana | uskrsni kismet Damira Dekanića

Vukovarsko-srijemska Policijska uprava još nije ponudila rezultate očevida ili druge pojedinosti od javnog interesa.

Grabancijaš je ‘live’ na Google vijestima

Comments (1)

  1. […] Skrušeni župan Dekanić ponudio ispriku, dao svoju verziju nesreće – polici… 19/04/2022 […]

Comments are closed.