PolitikaPreporučeno

Snežana Penović i Krešimir Dominis preuzeli ravnateljstvo Fonda za obnovu

Snežana Penović; Foto: Informativni Servis Zapad/YouTube

Upravno vijeće Fonda za obnovu od potresa u ponedjeljak je na temelju javnog natječaja jednoglasno ukazalo povjerenje dosadašnjoj privremenoj ravnateljici Snežani Penović koja će sada tu dužnost obavljati u mandatnom razdoblju od četiri godine.

>>>Otvorena je rasprava o dva ključna dokumenta vezana uz obnovu nakon potresa | javni poziv

Ministarstvo prostornog uređenja, graditeljstva i državne imovine u priopćenju navodi da je Penović diplomirana inženjerka građevinarstva koja je kroz posljednja dva desetljeća obnašala niz resornih dužnosti – od građevinskog inspektora u Splitu do načelnice odjela građevinske inspekcije.

Životopis Snežane Penović

Prije služenja javnosti radila je kao nastavnica matematike i fizike u osnovnoj školi i bila direktorica tvrtke Genesis inženjering.

Penović je u Fondu za obnovu od ožujku 2021. godine. Prvo je radila na poslovima u Sektoru za stručne poslove kontrole i praćenja obnove a od prosinca 2021. obavljala je funkciju vršiteljice dužnosti ravnatelja.

>>>Država u cijelosti financira obnovu nekretnina, dio nabave za robne zalihe izuzet od zakona | Vlada

Ministarstvo u priopćenju podsjeća da je javni natječaj za imenovanje ravnatelja/ice Fonda za obnovu objavljen 6. travnja 2022. godine a u zakonskom roku na javni natječaj prijave je podnijelo 13 kandidata od kojih je 8 ispunilo formalne uvjete.

Za provođenje natječaja imenovano je posebno stručno povjerenstvo.

Životopis Krešimira Dominisa

Upravnog vijeća danas je imenovalo i zamjenika ravnateljice. Za dužnost je odabran Krešimir Dominis, dosadašnji savjetnik ravnateljice, odnosno direktor službe za praćenje tijeka obnove, izvještavanje i poslovne procese, kontrolu javne nabave iz EU Fonda solidarnosti.

>>>Srušena je kuća obitelji Sunek, ‘simbol početka fizičke obnove Zagreba od potresa’ | VIDEO

Dominis je magistar ekonomije koji je svoju karijeru gradio u privatnom sektoru u vodećim međunarodnim korporacijama za razvoj nekretnina GTC S.A., Trigranit i Bluehouse Capital Group.

>>>Plenković užicao produljenje rokova za nekorištenje novca | obnova od potresa

U  Ministarstvo državne imovine dolazi 2018. godine u Upravu za trgovačka društva gdje radi do 2021. godine kad prelazi u Fond za obnovu, navode iz Ministarstva.

Pratite nas na Google vijestima

Comment here