Politika

Spajić: Vučemilović širi lažne vijesti

Daniel Spajić; Foto: Domovinski pokret/Handout

Domovinski pokret u subotu navodi da je “priopćenje” Vesne Vučemilović, sestre Miroslava Škore, koje govori o tome da su “pojedini članovi predsjedništva Domovinskog pokreta od zamjenika predsjednika Marija Radića zatražili sazivanje izvanredne sjednice Predsjedništva stranke, kako bi im se dodatno pojasnile okolnosti iznenadne ostavke Miroslava Škore” lažna vijest.

Priopćenje koje su prenijeli pojedini mediji potpisuju članovi predsjedništva Domovinskog pokreta; Ante Prkačin, Vesna Vučemilović, Stipo Mlinarić, Ružica Vukovac, Davor Dretar, Slaven Dobrović, Damir Markuš, Barbara Knežević, Zorica Gregurić, Nikola Grabovac i Igor Peternel, no glavni tajnik stranke, Daniel Spajić, tvrdi da oni s izuzetkom Vučemilović nisu dali privolu.

“U pojedinačnom kontaktu s članovima predsjedništva stranke utvrđeno je da osobe navedene u ‘priopćenju’ Vesni Vučemilović nisu dale vlastoručni potpis te stoga to navodno priopćenje predstavlja lažnu vijest. Mediji koji su ga prenijeli iznijeli su netočnu i neprovjerenu informaciju. Istina je da Vučemilović širi lažne vijesti i da je zloupotrijebila imena članova Predsjedništva DP-a, iako nema njihove potpise,” napisao je Spajić u izjavi za javnost.

>>>Mario Radić najavio ‘temeljite i povijesne unutarstranačke izbore’ Domovinskog pokreta

“Zamjenik predsjednika Domovinskog pokreta Mario Radić i ja kao v. d. Glavnog tajnika najavili smo sazivanje sjednice Predsjedništva DP-a prije objave navodnog priopćenja. Vesna Vučemilović je zloupotrijebila imena pojedinih članova Predsjedništva stranke i poslala u medije lažno ‘priopćenje’ kako bi se stvorio dojam da je sjednica rezultat njezinog osobnog pritiska i želje pobrojanih, ali ne i potpisanih članova Predsjedništva DP-a. Neki od njih tvrde i kako ih je čak i grubo vrijeđala, kada ih je molila za potpis i dobila odbijenicu, a što je nije spriječilo da javno ipak barata njihovim imenima,” dodaje tajnik uz najavu da će protiv Vučemilović poduzeti pravne korake.

Sjednica predsjedništva Domovinskog pokreta održat će se sljedeći tjedan.