PolitikaPreporučeno

Stezanje epidemioloških mjera i u dolini Neretve: COVID-19 | 24. ožujak

Dolina Neretve; Foto: Limbyungjei/Pixabay

Nacionalni stožer civilne zaštite prihvatio je u srijedu prijedlog dubrovačko-neretvanskoga Stožera da se, zbog pogoršane epidemiološke situacije, u dolini Neretve od četvrtka, 25. ožujka uvedu strože epidemiološke mjere koje od 1. ožujka vrijede na širemu dubrovačkom području.

Prijedlog županijskog Stožera civilne zaštite rezultat je sastanka s čelnicima jedinica lokalne samouprave s područja doline Neretve te epidemiolozima županijskog Zavoda za javno zdravstvo o pogoršanoj epidemiološkoj situaciji na tom području.

>>>Neustrašivi Jandroković prkosi Plenkoviću, Berošu i Capaku: ‘epidemiološke mjere daju rezultate!’

“Predložene epidemiološke mjere trebale bi pridonijeti poboljšanju. Čelnici jedinica lokalne samouprave s neretvanskog područja prihvatili su preporuku za uvođenje strožih epidemioloških mjera”, navode iz Dubrovačko-neretvanske županije.

Recidivizam

U dolini Neretve bit će uvedene sve odredbe koje su vrijedile prije popuštanja mjera 1. ožujka i odredbe po kojima su zabranjeni javni događaji i skupovi s više od 15 prisutnih osoba, a na privatnim okupljanima i svečanostima može biti najviše osam osoba iz dva kućanstva.

Osim toga, poslodavcima se preporučuje organizirati rad od kuće ili u smjenama te uvesti klizno radno vrijeme gdje god je to moguće.

>>>Plenković i Co. k’o Burke iz Aliensa: It was a bad call, Ripley. It was a bad call. | COVID-19

Stožerima civilne zaštite u Dubrovačko-neretvanskoj županiji naložen je pojačani nadzor svih propisanih epidemioloških mjera.

Mjere vrijede do 28. ožujka, kada će županijski Stožer civilne zaštite ponovno razmotriti epidemiološku situaciju i predložiti jedinstvene mjere za područje cijele županije.