Biznis i ekonomija

Stezanje monetarne politike još ne guši američko gospodarstvo

Wall Street je srijedu zaključio u dobrom raspoloženju nakon bodrih prognoza prihoda PayPala i CVS Health korporacije.

Na sentiment je povoljno utjecao i srpanjski, bolji od očekivanog rezultat i rast narudžbi u američkom uslužnom sektoru.

>>>Top bankar Dimon upozorava na ekonomski ‘uragan’

Posljednji pokazatelji također sugeriraju da postpandemijska napetost u opskrbnim lancima popušta, a zajedno s njom i inflatorni pritisci.

“Prolazimo kroz Q2 (drugo tromjesečje) zarade i, velikom većinom, od tech sektora do potroške diskrecije i proizvodnje, vidimo mnogo rezultata koji su bolji od očekivanja,” rezimirao je Sahak Manuelian, direktor trgovanja u tvrtki Wedbush Securities u Los Angelesu, za Reuters.

>>>Zapad steže, Rusija opušta | monetarna politika

Dionice PayPal Holdings u srijedu su skočile za 9.5% podbodene godišnjom procjenom profita i viješću da je udjel aktivističkog investitora Elliott Management Corp. segnuo na više od dvije milijarde dolara.

CVS Health Corp, najveći lanac ljekarni u SAD-u, također je povećao cjelogodišnju prognozu profita i zabilježio snažne kvartalne rezultate. Dionica je dobila 5.4%.

O dobrim su rezultatima izvijestili i Alphabet, Apple, Microsoft.

>>>U šest mjeseci u dioničke fondove uplivalo više novca nego u prijašnjih 12 godina

U srijedu objavljeni podaci pokazuju i solidno povećanje novih narudžbi za američku industriju, što sugerira da stezanje monetarne politike Federalnih rezervi još nema vidljivi učinak u realnoj ekonomiji.

Grabancijaš je ‘live’ na Google vijestima

Comments (1)

  1. […] >>>Stezanje monetarne politike još ne guši američko gospodarstvo […]

Comments are closed.