FunPreporučeno

Stiže druga sezona očajavajućeg Disenchantmenta: trailer

Foto: Netflix/YouTube

Među hrpom kvalitetnih animiranih serija koje ne nalaze put do naših televizija je i Disenchantment čiji je autor tata Simpsona i Futurame, Matt Groening.

>>>Lov, ubijanje, opstanak: Primal Genndyja Tartakovskyja – trailer

Osvježavajuća, bajka prati doživljaje princeze Bean koja princezom ne želi biti. Bean je (a)tipično i nadprosječno buntovna adolescentska binge drinkerica uvijek spremna za eksperimentiranje s drogama i razbijanje dosade. Njezin je najbolji frend i potencijalna simpatija elf Elfo, također atipično šarmantan lik kojem je dozlogrdio monoton život u skrivenoj vilenjačkoj naciji meda i mlijeka zbog čega se u maniri tabule rase uputio u “Zemlju snova” kako bi jednom u životu vidio jad i bijedu.

Elfov naivan i bespoštedno iskren nastup i pristup svemu – od rata do jednookih gorostasica – nosi dobar dio humora utkanog u priču. Među vodećim likovima je i neizostavan Luci, “osobni demon” Bean koji bi najradije uzeo najgore boleštine i užase svijeta i zamijenio ih još gorima i bezdušnijima.

>>>Wubalubadubdub! Početak emitiranja četvrte sezone Ricka & Mortyja u studenom

Iako bi navedeni rezime ponekog mogao zabrinuti, brige nema, Disenchantment je čarobna, očaravajuća i na trenutke poučna obiteljska zabava kao stvorena za nove generacije roditelja i starije im dječice. Netflix je upravo objavio atrakciju za drugu sezonu čija je premijera najavljena za 20. rujan, a vi pripazite ako vam je mrsko znati kraj prije početka jer trailer spojla priču: