PolitikaPreporučeno

Stožer propustio izvijestiti o 167 zaraza: COVID-19 | 13. rujna

Ilustracija: Sumanley xulx

Grabancijaš nakon ljetne stavke hrvatsku javnost podsjeća da nacionalni Stožer civilne zaštite netočnim izvještavanjem javnosti značajno umanjuje službeni, dnevni i generalni broj oboljelih od bolesti COVID-19.

Stožer je u dnevnom izvješću za 13. rujna naveo da je u posljednja 24 sata utvrđeno najmanje 167 zaraza, dok zbroj slučajeva iz županijskih izvješća, uključujući vikend podatke za Ličko-senjsku županiju, iznosi 259.

>>>Pavić Šimetin o ‘neobjašnjivoj metodologiji’ HZJZ-a, službenim podacima o smrti procijepljenih

Stožer je tako propustio izvijestiti o najmanje 167 zaraza.

Kontekst

Stožer netočne informacije upisuje u europski sustav za nadzor epidemije TESSy. Stožer dan nakon netočnog izvještavanja ne ispravlja netočne podatke već ih prepušta zaboravu.

Stožer je u dosadašnjem tijeku epidemije u Hrvatskoj, hotimice ili ne, prepustio zabilježiti desetke tisuća zaraza.

>>>Stožer u izvješću za 2. svibanj prešutio najmanje 435 zaraza

Civilne su vlasti, na uzorku od samo pet travanjskih dana, hrvatsku javnost propustile izvijestiti o najmanje 1446 zaraza. Na našim je stranicama, na malenom i nasumičnom uzorku, od početka pandemije zabilježeno najmanje 10,000 propuštenih, ili radije prešućenih slučajeva.

Inače, dosadašnji dnevni rekord Stožera u netočnom i netransparentnom informiranju javnosti zabilježen je 26. listopada 2020. kad je u jednom danu propušteno najmanje 521 zaraza.

Pratite nas na Google vijestima

Comments (1)

  1. […] Stožer propustio izvijestiti o 167 zaraza: COVID-19 | 13. rujna 13/09/2021 […]

Comments are closed.