Politika

Stubičke Toplice novo žarište koronavirusa u Krapinsko-zagorskoj županiji

Nakon što je u četvrtak popodne potvrđeno da je medicinska sestra Specijalne bolnice za medicinsku rehabilitaciju u Stubičkim Toplicama pozitivna na koronavirus, samoizolacija je određena za 17 medicinskih sestara i dva liječnika, priopćili su u petak iz bolnice.

>>>Informacije o novooboljelima i epidemiološkoj situaciji u županijama: COVID-19/3. travanj*

U kratkom priopćenju ravnatelja Specijalne bolnice za medicinsku rehabilitaciju Davora Gredičaka navodi se da su s epidemiološkom službom poduzeli sve mjere zaštite osoblja i pacijenata nakon što su dobili informaciju da je zaražena medicinska sestra iz Oroslavja, koja radi u bolnici.

„U samoizolaciju je stavljeno 17 sestara i dva doktora. Tijekom današnjeg dana provest će se testiranje sedam sestara i jednog doktora, a rezultate ćemo dobiti sutra“, stoji u priopćenju.

>>>Pregrada glavno žarište koronavirusa u Krapinsko-zagorskoj županiji, gradonačelnik zabrinut

O tom slučaju zaraze bilo je riječi i na današnjoj konferenciji za novinare krapinsko-zagorskog Županijskog stožera Civilne zaštite, na kojoj je epidemiolog Ivan Lipovac rekao da su djelatnici županijskog Zavoda za javno zdravstvo jučer počeli anketirati kontakte.

„Dosad je anketirano više od 30 osoba koje su bile na radnome mjestu s tom djelatnicom, kao i obiteljski kontakti. I dalje smo u fazi anketiranja i traženja“, dodao je Lipovac.