PolitikaPreporučeno

Suprug zamjenice državnog odvjetnika u Zagrebu u stanu sakrio više od 4.5 milijuna kuna | afera Janaf

Državno odvjetništvo (DORH) u subotu je zatražilo očitovanje od svog zagrebačkog ogranka o zamjenici županijskog državnog odvjetnika u Zagrebu, dugogodišnjoj tužiteljici Mireli Alerić Puklin čiji je suprug prema pisanju Jutarnjeg lista jedan od aktera koji su skrivali korumpirani novac drugookrivljenog u aferi Janaf, bivšeg predsjednik uprave Janafa Dragana Kovačevića.

Uskok je naveo da se u stanu Gorana Puklina skrivalo 2.593.800,00 kuna, 247.200 eura i 20.000 švicarskih franaka.

Jutarnji se u subotu našao u posjedu informacija prema kojima je Kovačević u svom “klubu” u Slovenskoj ulici “skrivao goleme količine novca”, list navodi da je ususret uhićenjima iz prostorija izneseno 12 milijuna kuna.

>>>4,5 milijuna kuna u stanu supruga tužiteljice Mirele Alerić Puklin ‘privatni novac’ | odvjetnik

“Iako policija u prvom naletu u prostorima koje je koristio (Dragan Kovačević) nije pronašla značajniji iznos gotovine, naknadno se, rekonstrukcijom njegova kretanja i kontakata na dan uoči uhićenja, otkrilo da je gotovinu pohranio na dvije adrese, u garaži vile svog prijatelja Deana Šparavca iz tvrtke Alfa stan u Samoboru te u stan drugog prijatelja, u Ulici Božidara Adžije na zagrebačkoj Trešnjevci, gdje i Kovačevićeva tvrtka Finkor ima stan i garažu. ‘Drugi prijatelj’, ujedno i susjed iz Adžijine 22, je poduzetnik Goran Puklin, koji nije posebno poznat javnosti, ali je svakako zanimljiva činjenica da se radi o suprugu dugogodišnje tužiteljice, zamjenice županijskog državnog odvjetnika u Zagrebu Mirele Alerić Puklin. Riječ je, inače, o jednoj od tri tužiteljice koje su pisale optužnicu u slučaju Agrokor,” izvijestio je Jutarnji.

Uskoj je u petak objavio da je Kovačević “u razdoblju od 16. do 29. rujna 2020., u Zagrebu, nakon što je saznao da se priprema njegovo uhićenje te pretraga nekretnina odnosno pokretnina kojima se koristi, u cilju da onemogući pronalazak i oduzimanje gotovine koju je pribavio počinjenjem kaznenog djela, zatražio od XIV. okr. (Gorana Puklina) da primi i sakrije 2.593.800,00 kuna, 247.200 eura i 20.000 švicarskih franaka na što je XIV. okr. pristao te je, iako je znao da ta gotovina potječe od kaznenog djela, navedeni novac sakrio u svom stanu.”

>>>Predsjednik uprave Janafa primio 1.96 milijuna kuna mita, pokrenuta istraga protiv 11 osoba | USKOK

DORH je u subotu “po saznanju činjenica vezanih za postupanje Uskoka protiv supruga zamjenice županijskog državnog odvjetnika u Županijskom državnom odvjetništvu u Zagrebu, kao okrivljenika u posljednjem proširenju istrage od 1. listopada 2020.” zatražio očitovanje od zagrebačkog županijskog državnog odvjetnika.

Daljnja odluka vezana za zamjenicu županijskog državnog odvjetnika će uslijediti po primitku tog očitovanja, rekli su iz DORH-u prema izvještaju Hine.