PreporučenoTech

Šuška se da će Pixel 4 ponuditi interakciju bez dodirivanja zaslona: Google Soli

Pixel 4; Foto: Google

Google je u srijedu otkrio prvu fotografiju Pixela 4, novog pametnog telefona čiji se dolazak na tržište očekuje s listopadom. Objava je popraćena riječima: “Čekajte da vidite što može”.

Sudeći prema senzoru na fotki, možemo očekivati uživanje u rezultatima projekta Soli koji je Googleova ATAP grupa prvi put predstavila  2015. na I/O konferenciji kao tehnologiju za prepoznavanje “nonšalantnih i delikatnih” gesti prstima i elegantno korištenje telefona bez dodirivanja zaslona. Što može biti korisno ili cool u raznim situacijama, kako je to svojedobno i predstavljeno u videozapisu dobrodošlice:

‘Use the Force Luke’

Google je na ovogodišnjem I/O lansirao i pametni Pixel 3a čija kamera “vidi u mraku”, iznenadivši cijenom od 400 dolara (oko 2,650 kuna), upola manjom od drugih aktualnih modela iz serije. Analitičari kažu da kompanija mijenja hardversku strategiju što bi moglo uzrujati i uznemiriti partnere koji koriste Android OS ili zabrinuti high end Samsunga, Appla i američkim sankcijama iz igre isključenog Huaweija.

Tech blogovi i hot spotovi već mjesecima šuškaju da postoji prototip Pixela četvrte generacije bez fizičkog gumba s oku skrivenim kapacitivnim senzorima.

via BGR