FunPreporučeno

‘Svaka generacija ima legendu’ – Star Wars: Episode IX – Teaser

Deveti film u sagi o Zvjezdanim ratovima dolazi s nazivom “The Rise of Skywalker” (Uzdizanje Skywalkera) otkriveno je u petak na događaju u Chicagu. Paralelno je na Twitteru objavljen prvi trailer za znanstveno fantastičnu poslasticu s kojom su odrasle i još uvijek odrastaju generacije s ove ili one strane Sile.

Zadirkivanje publike je opet uspješno, možda i povijesno, jer je u kakvih 24 sata prvi od postavljenih foršpana pogledan 20 milijuna puta, ukupan broj pregleda preko raznih platformi u prvom bi danu lako mogao iznositi 100 i više milijuna.

Zanimljivo, iako u šestoj epizodi “Return of the Jedi” (Povratak Jedija) emocionalno osviješteni Anakin Skywalker aka Lord Vader baca nepopravljivog cara Palpatina u reaktor Zvijezde smrti u novoobjavljenom traileru se može čuti njegov prepoznatljiv cerek, što sugerira možebitno “uskrsnuće”.

Među povratnicima je i slatkorječivi krijumčar Lando Calrissian, čija je pojava u poznim godinama dočekana s odobravanjem.

Dirljiva je i scena u kojoj nova uzdanica svjetlosti Ray grli princezu Leiu Organu koju je igrala glumica Carrie Fisher preminula u 2016. godini. Nakon zagrljaja u pozadini se čuje glas Lukea Skywalkera: “Uvijek ćemo biti s tobom. Nitko nikad ne odlazi zauvijek”, kaže nebeski hodač.

Redatelj J. J. Abrams je na čikaškom događaju priređenom u slavu Zvjezdanih ratova rekao da je splet okolnosti koji je omogućio pojavljivanje pokojne glumice u zadnjem filmu trostruke trilogije “čudno čudo”.

>>>Gladni novih filmova? We gatch ya! covered

“Svaki dan me udari da ona nije ovdje, ali je to tako nadnaravno jer mi još uvijek radimo s njom,” rekao je. “Ona je tako živa u scenama i najluđe je što se to uopće ne čini šašavim. Princeza Leia živi u ovom film na način koji rastura moj um.”

Premijera je tempirana za 20. prosinca.