Politika

Sve uskršnje čestitke Andreja Plenkovića

Predsjednik Vlade Andrej Plenković uputio je niz čestitka povodom Uskrsa.

U uskrsnoj čestitci vjernicima koji Uskrs slave prema gregorijanskom kalendaru stoji:

“Ovaj Uskrs dočekujemo u novim i specifičnim okolnostima koje su bitno promijenile naš dosadašnji način života. Stoga neka nas duh najvećega kršćanskog blagdana dodatno ohrabri da solidarnošću, zajedništvom  i odgovornošću prevladamo ova izazovna razdoblja. Vjerujem da ćemo iz njih izići još jači i složniji.

>>>Plenković razgovarao s predstavnicima Crkve o kvalitetnoj socijalno-kulturno-obrazovnoj suradnji

Ne zaboravimo na temeljne ljudske vrijednosti, budimo tu jedni za druge i nastavimo iskazivati posebnu pažnju i razumijevanje prema onima kojima je ovih dana potrebna naša pomoć.

Uime hrvatske Vlade i osobno, neka vam ovaj veliki blagdan bude ispunjen mirom, vjerom i nadom te obiteljskim zajedništvom. Sretan i blagoslovljen Uskrs!”

Zagrebački nadbiskup, kardinalu Josip Bozaniću, dobio je čestitku sljedećeg sadržaja:

“Uzoriti gospodine kardinale,

uime hrvatske Vlade i osobno, srdačno Vam želim blagoslovljen Uskrs.

Slavlje Kristova uskrsnuća u ova izazovna vremena ima posebnu važnost, jer su nam zajedništvo, strpljivost,  odgovornost i kršćanska solidarnost potrebniji nego ikada kako bismo sačuvali zdravlje nas i naših obitelji, a osobito onih najranjivijih u našem društvu.

>>>Plenković primio apostolskog nuncija Pinta, naglasio privrženost Svetoj Stolici

Vama, svećenicima, redovnicima i redovnicama te svim vjernicima Zagrebačke nadbiskupije želim da ovaj blagdan donese obilje kršćanske radosti i snage za prevladavanje izazova s kojima smo suočeni.”

U čestitci predsjedniku Hrvatske biskupske konferencije, zadarskom nadbiskupu Želimiru Puljiću piše:

“Preuzvišeni oče nadbiskupe,

u ozračju u kojem dočekujemo ovogodišnji najveći kršćanski blagdan, nada, ustrajnost i kršćanska solidarnost potrebniji su nam nego ikada.

Uime hrvatske Vlade i osobno želim Vam blagoslovljen Uskrs, uz želju da nas blagdan obnovljene nade osnaži u zajedništvu, odgovornosti i strpljivosti.

>>>Hrvatska je neravnopravni sekularni konkordat: Staničić

Iskrene čestitke upućujem svim hrvatskim katoličkim biskupima, svećenicima, redovnicama i redovnicima te vjernicima u domovini i iseljeništvu.”

Grabancijaš/Vlada RH