PolitikaPreporučeno

Terenski radnici Bernieja Sandersa ‘jedva preživljavaju’

Terenski radnici i drugo osoblje zaposleno u kampanji Bernieja Sandersa, nezavisnog kandidata u utrci za predsjedničke izbore u 2020. godini, kažu da za svoj rad primaju “siromašne plaće” i da im nije plaćeno prekovremeno, izvijestio je Washington Post.

Sanders danas ne skriva nezadovoljstvo neočekivanom i javnom “industrijskom akcijom” za koju tvrdi da je bespredmetna. “Mi ovdje imamo povijesni sporazum koji pruža zaštitu i pogodnosti bez presedana,” rekao je. “Kroz taj okvir, mi smo predani odgovoriti na zabrinutosti u dobroj vjeri kroz proces pregovaranja.”

>>>Predsjednički kandidat Andrew Yang: Ja sam onaj Azijac koji svima želi dati po 1000 dolara mjesečno

Senator iz Vermonta je za The Des Moines Register dodao da ugovor s osobljem “ne pruža samo minimalnu satnicu od 15 dolara” već i, po njemu, “najbolje zdravstveno osiguranje koje poslodavac može ponuditi.”

Čopor demokratskih kandidata za američkog predsjednika u anketama trenutno predvodi Joe Biden, bivši potpredsjednik u administraciji Baracka Obame, a slijede ga senatorica Elizabeth Warren i nezavisni senator Sanders.

Odlaze, “jedva preživljavaju”

Washington Post je objavio zamjerke terenskih radnika uključenih u Sandersovu kampanju koji tvrde da im nije plaćeno prekovremeno pa je plaća stoga manja od zajamčene.

>>>Pola milijuna donatora prikupilo 18,2 milijuna dolara za predsjedničku kampanju Bernieja Sandersa

“Uslijed predanosti naše kampanje borbi za pristojnu plaću od minimalno 15 dolara po satu mi vjerujemo da je fer tražiti da se to opredjeljenje provede i za naše terenske radnike,” napisao je u pismu medijima menadžer kampanje Faiz Shakir. “Brojno terensko osoblje financijski jedva preživljava,” tvrdi i navodi da su pojedinci zbog toga napustili kampanju.

Sanders je za The Register izrazio negodovanje što je njegovo osoblje zahtjeve prenijelo putem medija, ocijenivši da je takav potez “neprimjeren”.