Biznis i ekonomija

Thompson najavio stotinjak otkaza, restrukturiranje i monetizaciju CNN-a

Mark Thompson, glavni izvršni direktor Worldwide CNN-a, u srijedu je najavio restrukturiranje tvrtke i oko 100 otkaza, doznao je Reuters kroz uvid u interni dopis.

CNN će spojiti svoje timove za prikupljanje vijesti i produkciju digitalnih vijesti, investirati u video sadržaj i lansirati izvještajne proizvode uz naplaćivanje po pregledu.

“Mi gradimo milijardu+ dolara (vrijedan) biznis budućnosti,” deklarirao je Thompson, prekaljeni veteran medijske industrije koji je uživao izvršne ili uredničke uloge na BBC-ju i u New York Timesu.

Jedna od okosnica nove strategije bit će lansiranje samostalnog pretplatničkog proizvoda za CNN.com do kraja ove godine. Model pretplate potom će se širiti kroz portfelj, uključujući dijelove biznisa posvećene životnom stilu ili posebno preporučenom sadržaju.

CNN će stvoriti i TV Future Lab, jedinicu za produciranje video sadržaja na zahtjev za streaming platformu Max i druge digitalne programe.

Thompson je opisao i nekolicinu promjena u uređivačkom radu CNN-a, uključujući centralizirani proces planiranja i predstavljanja te novu ulogu “upravitelja pričom” koji će nadgledati proizvodnju sadržaja od začetka do objave ili emitiranja.

Vlasnik CNN-a, Warner Bros Discovery, Thompsona je regrutirao lani u listopadu u nastojanju da konsolidira operacije i zaustavi pad gledanosti na TV-u.


Povezane vijesti

Comment here