FunPreporučeno

‘Tolkien se okreće u grobu’: Amazon cenzurira reakcije na Gospodara prstenova

Rastući broj korisnika društvenih mreža negoduje zbog odluke Amazona da suzbije i/ili cenzurira negativne komentare, ocjene i kritike basnoslovno skupe serije “Gospodar prstenova: Prstenovi moći”.

>>>Prva najava za Gospodara prstenova: prstenovi moći – najskuplju seriju ikad | VIDEO

Amazon je na svojoj Prime platformi za streaming sadržaja na zahtjev uskratio uvid u povratne informacije korisnika.

Tvrtka je rekla da će “stanka” potrajati 72 sata, no ocjene se nisu pojavile niti 6. rujna, odnosno četiri dana nakon premijere.

>>>‘Truli paradajz’ objavio listu 11 najboljih/najgorih SF filmova | 2019.

Korporativno objašnjenje za cenzuru je htijenje da se izbjegne “bombardiranje” i “trolanje” negativnim recenzijama i osigura “autentičnost” ocjena.

>>>Prštavo vizualno ludilo uz beat beethovenove devete | Cyberpunk: Edgerunners

Pojedini izvori, uključujući u industriji cijenjen The Hollywood Reporter, bilježe da su na udaru cenzure i recenzije na IMDB-u, najvećem mrežnom repozitoriju sedme umjetnost koji je, uzgred rečeno, u vlasništvu Amazona.

Povratne informacije na neovisnim izvorima i generatorima recenzija istovremeno su porazne.

Primjerice, prosjek ocjena publike na Rotten Tomatos u utorak je iznosio 39%. Serija je na Metacriticu dobila 2.5 od mogućih 10 bodova.

Kako možete i sami posvjedočiti kroz pregled prvih, necenzuriranih utisaka, gledatelji producentima ponajviše zamjeraju seksizam, wokeness, pretenciozno i neuvjerljivo glumatanje, generalnu pronevjeru ostavštine maestra Tolkiena i izostanak “duše” prikriven raskošnom ali ispraznom produkcijom i specijalnim efektima.

>>>‘Ne mogu razaznati između sna i jave’ | Moon Knight

Uočljiv i naširoko podijeljen sukus kritike stigao je od najbogatije osobe svijeta, Elona Muska, koji je nakon premijere na Twitteru zacvrkutao: “Tolkien se okreće u grobu.”

Grabancijaš je ‘live’ na Google vijestima