Politika

Tomislav Tomašević: Ako se EU neće mijenjati na način da bude Europa jednakih, neće je biti

Koalicija zelene ljevice koju čine politička platforma Možemo! te Nova ljevica i ORaH predstavili su u subotu zajedničku kandidacijsku listu kandidata za predstojeće europarlamentarne izbore na kojima očekuju jedan mandat, a nositelj liste je zastupnik u Gradskoj skupštini Grada Zagreba Tomislav Tomašević.

“Treba nam nova politika u Hrvatskoj, ali i u Europskoj uniji. Status quo, ovo što danas imamo, današnje stanje, je neodrživo. Mi smo protiv toga da idemo naprijed dalje s istim politikama, protiv toga smo da idemo unazad, mi hoćemo drukčije. Hoćemo drukčiju Europu jer Europska unija, ako se neće mijenjati na način da bude Europa jednakih, neće je biti”, rekao je Tomašević iz platforme Možemo!, dodavši da na izborima očekuju jedan mandat koji će sve tri stranke koristiti kroz model rotacije.

Lista je složena tako da svaka stranka daje četvero kandidatkinja i kandidata uz poštivanje načela rodne ravnopravnosti.

“…imamo šest ciljeva u programu, koji su istovremeno i naše temeljne vrijednosti koje povezuje jednakost: demokracija, socijalna pravda, ekološka pravda, ljudska sigurnost, rodna ravnopravnost i antifašizam”

TOMISLAV TOMAŠEVIĆ

Druga na listi je potpredsjednica Nove ljevice Rada Borić, dok je treći predsjednik ORaH-a Zorislav Antun Petrović.

Slijede Sandra Benčić, Ana Marija Simić, Dubravko Lepušić, Karmela Romić, Nebojša Zelić, Nadežda Čačinović, Mladen Sudar, Atana Grbić Martinović i Dragan Markovina.

>>>‘Njemački kandidat’ za EP Varoufakis podržao političku platformu Možemo!

Tomašević je najavio kako će se udružiti s progresivnim, zelenim i lijevim snagama u Europskom parlamentu te da će raditi na tome da radikalno promijene EU i da to bude Europa koja je demokratska, ekološki održiva, solidarna i pravedna.

“Kako bi to postigli, imamo šest ciljeva u programu, koji su istovremeno i naše temeljne vrijednosti koje povezuje jednakost: demokracija, socijalna pravda, ekološka pravda, ljudska sigurnost, rodna ravnopravnost i antifašizam”, zaključio je Tomašević.