FunPreporučeno

Totalno odbacivanje, izrugivanje klimatskog usuda na X-u

Kako u posljednjim tjednima možete posvjedočiti na društvenim mrežama i u medijama glavne struje, u tijeku je u 2021. godini “najavljena” medijska kampanja neposrednog klimatskog usuda.

Različiti, “znanstveni” i propagandni izvori vrište da je “kraj blizu”, da smo još jednom prošli točku bez povratka i slično.

>>>Zabavite se kričanjem meteoroloških boja, širenjem straha i panike: ‘PROGRAMIRAJU TE – PROBUDI SE’

Uočljivi su i propagandni materijali koji ne podnose rudimentarnu provjeru, uključujući europska upozorenja o toplotnom valu u Hrvatskoj koja zbunjuju svakog tko ovih dana uživa u za vrhunac ljeta neuobičajeno umjerenim temperaturama.

U takvom je kontekstu zgodno i zabavno pogledati naizgled totalno nepovjerenje u vjesnike klimatske katastrofe na X-u (bivšem Twitteru).

Upečatljivo zdušan negativan feedback

Primjerice i ilustracije radi, vijest Reutersa da su “klimatske promjene izazvane ljudskim djelovanjem odigrale ‘apsolutno ogromnu’ ulogu u ekstremnim toplinskim valovima koji su ovog mjeseca zahvatili Sjevernu Ameriku, Europu i Kinu” na od cenzure oslobođenom mikroblogu ne kupuje nitko.

Feedback je, kako se možete uvjeriti, apsurdno negativan uz gotovo apsolutnu većinu komentara koji pršte prezirom, kuđenjem, ismijavanjem i kritikom. Reuters na X-u prati 25.7 milijuna ljudi.

etc.

See what you make of it.

Grabancijaš je ‘live’ na Google vijestima