PolitikaPreporučeno

Tri smrti, 135 zaraza: COVID-19 | 29. rujan | detalji

Ilustracija: PIRO4D

U Hrvatskoj je u zadnja 24 sata zabilježeno 135 novih slučajeva zaraze koronavirusom, umrle su tri osobe, a broj aktivnih slučajeva iznosi 1158, izvijestio je u utorak Nacionalni stožer civilne zaštite.

Među aktivnim slučajevima su 274 pacijenta na bolničkom liječenju, 17 manje nego jučer, od kojih je na respiratoru 26 pacijenta, dva više nego jučer. U posljednja 24 sata testirano je 4494 uzoraka, a oporavile su se 154 osobe.

U samoizolaciji su trenutno 8744 osobe.

Od 25. veljače, kada je zabilježen prvi slučaj zaraze u Hrvatskoj, evidentirano je 16,380 osoba s koronavirusom, od kojih je 275 preminulo. Oporavilo se ukupno 14,947 osoba.

Do danas je ukupno testirano 300,492 osoba.

Osijek: u županiji šestero novozaraženih, umro 68-godišnjak

Od posljedica zaraze koronavirusom u osječkom KBC-u umro je 68-godišnji muškarac iz Darde, a u Osječko-baranjskoj županiji u zadnja 24 sata zaraza je potvrđena za novih šest osoba, izvijestio je u utorak županijski Stožer civilne zaštite.

Umrli pacijent je, osim zaraze koronavirusom, imao i niz drugih komorbiditeta.

U osječkom KBC-u i županijskom Zavodu za javno zdravstvo tijekom u zadnja 24 sata analizirano je ukupno 276 uzoraka, a zaraza je potvrđena za po dvije osobe iz Đakova i Vuke te po jednoj iz Valpova i Strizivojne.

Na liječenju u osječkom KBC-u nalazi se 21 covidom-19 zaraženi pacijent, od kojih su četiri na respiratoru.

Epidemiolozi su jučer samoizolaciju odredili za 26 novih kontakata ranije oboljelih osoba, pa su trenutno na području županije u samoizolaciji 543 osobe.

Policija je obavila 32 samoinicijativne provjere osoba u samoizolaciji, a kod jedne s područja Našica utvrdila je kršenje propisane mjere, kažu u Stožeru.

Šestero novozaraženih u Dubrovačko-neretvanskoj županiji

Novih šest koronavirusom zaraženih osoba bilježi Dubrovačko-neretvanska županija u zadnja 24 sata, a izliječeno je sedmero oboljelih, priopćio je u utorak županijski Stožer civilne zaštite.

Zaraženi su muškarac i tri žene iz Dubrovnika, a za njih troje utvrđena je epidemiološka veza.

Na covid-19 pozitivni su i žena iz Župe dubrovačke te muškarac koji nema prebivalište u županiji, a ima utvrđenu epidemiološku vezu.

Među sedmero izliječenih njih četvero su iz Dubrovnika, po jedna osoba iz Metkovića i Ploča te jedna koja nema prebivalište u županiji.

U dubrovačkoj bolnici od koronavirusa se liječi 17 osoba, od kojih su dvije na respiratoru. U samoizolaciji je 277 osoba. Od početka pandemije u županiji je ukupno analiziran 14.151 uzorak.

Novih devetero zaraženih u Primorsko-goranskoj županiji

Za novih devet osoba potvrđena je zaraza koronavirusom u Primorsko-goranskoj županiji u zadnja 24 sata, a isto toliko ih je ozdravilo, priopćio je u utorak županijski Stožer civilne zaštite.

U županiji je trenutno aktivno 135 covid-19 pozitivnih slučajeva, 462 osobe su u samoizolaciji, a dnevno se testira oko 600 uzoraka.

Među novozaraženima petero su kontakti ranije oboljelih, a za četvero se još utvrđuje izvor zaraze.

U Domu za starije osobe u Delnicama, gdje se prošloga tjedna probio koronavirus kojim se zarazio 61 od ukupno 93 korisnika, stanje je sada dobro te nema novih zaraženih osoba.

Jedna se štićenica vratila iz bolnice u Dom, dok u bolnici ostaje njih 12.

U Splitsko-dalmatinskoj županiji 35 novooboljelih od Covida-19

Na području Splitsko-dalmatinske županije u posljednja 24 sata je 35 novooboljelih od Covida-19,  od ukupno 861 obrađenog testa, izvijestio je u utorak županijski Stožer civilne zaštite.

Među novooboljelima 18 ih je iz Splita, četiri iz Solina, po dvije iz Sinja, Marne  i Trilja, te po jedna iz  Kaštela, Imotskog, Makarske, Podstrane, Gradca, Zagvozda i Dugog Rata.

Od ukupno 35 novooboljelih s područja županije 25 osoba su kontakti prethodno oboljelih osoba dok se ostali novooboljeli  epidemiološki obrađuju.

Na području Splitsko-dalmatinske županije u uvom trenutku su ukupno 992 osobe u samoizolaciji.

U KBC-u Split na bolničkom liječenju je 36 Covid pozitivnih osoba od kojih je šest na respiratoru, priopćeno je iz Stožera.

Zaraženo osmero štićenika i djelatnik Doma za starije u Rugvici

Novih 12 slučajeva zaraze koronavirusom bilježi u zadnja 24 sata Zagrebačka županija, gdje je u Domu za starije i nemoćne u Rugvici zaraza potvrđena za osam štićenika i jednom djelatniku.

Županijski Zavod za javno zdravstvo izvijestio je u utorak kako je u Općini Rugvica zaraženo deset osoba, a dvije u Velikoj Gorici, dok je izliječeno 19 osoba.

Među novozaraženima troje su kontakti ranije oboljelih.

Samoizolacija je propisana za još 119 osoba.

Od početka pandemije na području županije evidentirana je 791 osoba kojoj je potvrđena zaraza koronavirusom.

Izliječeno je 546 osoba, 16 ih je umrlo, a trenutno je aktivno 229 slučajeva.

U Zagrebu 19 novih slučajeva, u izolaciji završilo 46 učenika

Novih 19 slučajeva zaraze zabilježeno je u zadnja 24 sata u Zagrebu zbog čega je mjera samoizolacije određena za 108 osoba, uključujući 46 srednjoškolaca i jednog nastavnika, izvijestio je u utorak zagrebački Stožer civilne zaštite.

U Nastavnom zavodu za javno zdravstvo “Dr. Andrija Štampar” u proteklom 24-satnom razdoblju provedeno je 1012 testiranja, a 108 osoba dobilo je mjeru samoizolacije.

Od jučer se u Zagrebu oporavila 31 osoba pa je trenutno u Zagrebu 314 aktivnih slučajeva i 1794 aktivnih samoizolacija.

Od 19 novih slučajeva, deset su negativne epidemiološke anamneze, devet su kontakti prethodno oboljelih.

Među novozaraženima su dva pozitivna učenika iz dvije srednje škole zbog čega je u samoizolaciji završilo 46-ero učenika i jedan nastavnik.

U Krapinsko-zagorskoj županiji pet novih slučajeva zaraze

U posljednja 24 sata na području Krapinsko-zagorske županije zabilježeno je pet novih slučajeva zaraze koronavirusom, izvijestio je u utorak županijski Stožer civilne zaštite.

Novooboljele osobe dolaze s područja grada Oroslavja, grada Zlatara te općina Hum na Sutli, Mače i Marija Bistrica.

U istom razdoblju ozdravilo je devet osoba, a pristigla su i 74 negativna nalaza, dok se čekaju rezultati za još tri uzorka.

Trenutno je 93 aktivnih slučajeva zaraze koronavirusom na području Krapinsko-zagorske županije, a u samoizolaciji se nalazi 508 osoba.

U Vukovarsko-srijemskoj županiji osam novooboljelih

U Vukovarsko-srijemskoj županiji, po podacima županijskog Stožera civilne zaštite, osam je novih osoba pozitivnih na koronavirus, među kojima su četiri osobe iz Vinkovaca, dvije iz Gradišta te po jedna iz Ivankova i Borova.

U protekla 24 sata testirano je 160 osoba, pa ih je do sada na području županije ukupno 11.425, osam osoba je hospitalizirano dok se u samoizolaciji nalazi 812 osoba.

Od ukupnog broja pozitivnih, 24 je radnika iz sustava zdravstva dok se u samoizolaciji nalazi 10 zdravstvenih radnika. Iz sustava obrazovanja oboljelo je pet nastavnika i 18 učenika, a u samoizolaciji je 14 nastavnika i 344 učenika.

Od početka pandemije u Vukovarsko-srijemskoj županiji oboljelo je 819 osoba, od kojih je 716 izliječeno, a 17 je umrlo.

U Karlovačkoj županiji četvero novooboljelih, 60 aktivnih slučajeva

U Karlovačkoj županiji od covida-19 oboljele su još četiri osobe, a od 334 oboljele osobe od početka pandemije danas je 60 aktivnih slučajeva, izvijestio je u utorak Županijski stožer Civilne zaštite.

Jučer su u Karlovcu testirane 63 osobe, a u Ogulinu 19.

U karlovačkoj Općoj bolnici od covida-19 liječi se 13 osoba. U samoizolaciji je 406 ljudi i nije bilo kršenja mjere samoizolacije.

Inspekcija je jučer obavila 10 nadzora poslovnih subjekata uslužnih djelatnosti i pritom nije uočila nepravilnosti u radu.

Članak se osvježava s pristizanjem informacija

Comments (1)

  1. […] aktivnim slučajevima je 288 pacijenta na bolničkom liječenju, 14 više nego jučer, od kojih su na respiratoru 23 pacijenta, tri manje nego jučer. U posljednja 24 sata testirano je […]

Comments are closed.