PolitikaPreporučeno

Troskot: više Mosta u Skupštini znači manje korupcije u Zagrebu

Završna konferencija kandidata za zagrebačkog gradonačelnika Zvonimira Troskota; Foto: HINA/Damr SENČAR

Mostov kandidat za gradonačelnika Zagreba Zvonimir Troskot pozvao je u petak građane da 16. svibnja izađu na lokalne izbore i daju mu glas, tvrdeći da više Mosta u Gradskoj skupštini znači manje korupcije te više škola i vrtića, jeftinije komunalije i manje namete.

Toga dana možemo donijeti promjene i srušiti koruptivnu i klijentelističku hobotnicu u Zagrebu te tako pokrenuti promjene u cijeloj Hrvatskoj i donijeti bolji život građanima. Sada  je vrijeme, glas za Most i mene kao kandidata put je k tome da dolaze bolji vjetrovi za Zagreb i Hrvatsku, poručio je Troskot na konferenciji za novinare.

>>>Troskot: ja sam ekonomski liberal

Podsjetio je kako su jedini ponudili izvedivo rješenje za obnovu Zagreba nakon potresa, ocijenivši kako je je doneseni Zakon o obnovi neprovediv.

U rješenju koje smo ponudili građanina najmanje participiraju u troškovima, ne sudjeluje gradski proračun već  sami investitori i to smo nazvali bečkim  modelom, jer bismo zadržali bečku urbanistiku.

Smanjenje prireza

Kada preuzmemo vlast, smanjili bismo prirez za tri postotna poena i za to postoji mogućnost uštedama na javnoj nabavi, administrativnim i troškovima osoblja, jer je javna administracija previše nabujala, dodao je.

Što se tiče prometa ponudili smo uspostavu integriranog prijevoza, spajanje željezničkog putničkog prometa sa ZET-om i druga rješenja, rekao je Troskot.

>>>Zagreb: divljački fizički napad na mlade volonterke Mosta, Grmoja u suzama

Gradili bismo škole i vrtiće novcem fondova EU fondova, kao i staračke domove kako stariji sugrađani koji su cijeli radni vijek izdvajali kroz porez i prirez više ne bi morali čekati i po 10 godina na smještaj u njima.

U odnosu na ostale kandidate ne bismo nikoga segregirali, nego bismo građanima ponudili zagrebačke promenade i vratili ih na prave zagrebačke simbole – potoke koji teku od Medvednice prema Savi, gradeći šetnice i biciklistike staze te povezali zagrebačke kvartove, rekao je Troskot.