FunPreporučeno

Tuareški gitaristički virtuoz Mdou Moctar dolazi u Zagreb! | VIDEO

Mdou Moctar; Foto: Hangtime Agency/Handout

Mdou Moctar, “afrički Hendrix” kako mu vole tepati, dolazi u srijedu, 3. kolovoza po prvi put u Hrvatsku u organizaciji Hangtime Agencyja i Vrela zvuka. Sa sobom u Močvaru uz svoju vrlo zanimljivu životnu priču donosi tuarešku magiju na gitari, a jedno je sigurno: od njegove vrhunske svirke ljeto će biti samo još vruće! Pretprodajna cijena ulaznice je 140 kuna i može se kupiti u Dirty Old Shopu, a na dan će koštati 160 kuna (FB event).

>>>Norveško-američki electro hard rock/metal Combichrist početkom kolovoza u Močvari!

Mdou Moctar (fejs, spotify) je rođen u Nigeru. Kao mali si nije mogao priuštiti gitaru pa si ju je sam napravio od drveta i žica s kočnica na biciklu. Obitelj i vjerski vođe nisu odobravali sviranje jer je to značilo da si narkoman, alkoholičar ili delinkvent pa je svoju ljubav prema glazbi razvijao u tajnosti. Gledao je starije majstore desert bluesa ili assoufa i maštao da postane poput njih. S obzirom na međunarodnu karijeru i sviračko umijeće, može se reći da je ovaj 35-godišnjak ostvario svoje snove.

Afrique Victime

Nakon što je svemu unatoč naučio svirati gitaru, počeo je svirati na vjenčanjima, a kad je konačno snimio svoj prvi album u Nigeriji, na tamašek jeziku, on se masovno dijelio tim dijelom Afrike putem Bluetootha što je Mdou dalo veliku popularnost. Za svoje gitarističke uzore navodi Van Halena, Princea i Hendrixa.

Karizmatični Moctar je dosad izdao pet albuma, od kojih će aktualni Afrique Victime promovirati ovom prilikom u Močvari.

>>>Novozelandska indie-pop princeza Chelsea dolazi u Močvaru! | VIDEO

Bavi se i filmom, i kao glumac i kao skladatelj. Nastupio je između ostalog i na KEXP-u, Tiny Desku, kao i na Fender Sessionsu što samo dodatno potvrđuje njegovu gitarističku virtuoznost, kao i prepoznatost u globalnim okvirima.

Foto: Hangtime Agency/Handout

Grabancijaš je ‘live’ na Google vijestima

Oglašavanje

Piše: Hangtime Agency

Comment here