PolitikaPreporučeno

U Dubrovačko-neretvanskoj županiji 25 zaraza, zatvaranje osnovne škole: COVID-19 | 5. rujan

Ilustracija/YouTube

U Dubrovačko-neretvanskoj županiji u posljednja 24 sata zabilježeno je 25 novih slučajeva zaraze koronavirusom, priopćio je u subotu Županijski stožer civilne zaštite.

Riječ je o sedam muškaraca i osam žena iz Dubrovnika (od kojih dva muškarca i četiri žene imaju utvrđenu epidemiološku vezu, 4 četiri muškarca i tri žene su iz Metkovića, a od njih jedan muškarac i sve tri žene imaju utvrđenu epidemiološku vezu, jedan muškarac iz Opuzena također ima utvrđenu epidemiološku vezu, jedna žena iz Župe dubrovačke ima epidemiološku poveznicu te još jedna osoba koja nema prebivalište u Županiji.

>>>Virus ušao u bolnicu, zatvorio još jedan vrtić | rekordni # zaraza na području Dubrovnika: 4. rujan

Izliječeno je deset osoba – četiri iz Dubrovnika, jedna iz Konavala, dvije osobe iz Metkovića te tri osobe koje nemaju prebivalište na području Dubrovačko-neretvanske županije.

U Općoj bolnici Dubrovnik hospitalizirano je 20 osoba pozitivnih na koronavirus, a od početka pandemije na analizu je poslano 10.453 uzorka.

U samoizolaciji je 571 osoba, a u posljednja 24 sata nije utvrđen nijedan slučaj kršenja mjere samoizolacije. Od početka pandemije utvrđeno je ukupno 63 slučaja kršenja samoizolacije.

>>>Rekordni broj zaraza u Dubrovačko-neretvanskoj županiji, zatvoren dubrovački vrtić: COVID-19|3. rujan

Stožer CZ DNŽ i dalje apelira na građane da se drže svih propisanih mjera od strane Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo i Stožera civilne zaštite RH.

Osnovna škola Marina Držića zatvara se na 14 dana

Nakon što je utvrđeno da je jedan zaposlenik ustanove pozitivan na koronavirus Osnovna škola Marina Držića zatvorit će se na razdoblje od 14 dana, ia nastava će se izvoditi na daljinu, izvijestila je u subotu Služba za odnose s javnošću Grada Dubrovnika.

U ovoj školi zaraza koronavirusom, odnosno bolest COVID-19, ustanovljena je kod kućnoga majstora te su zato sve osobe koje su s njime bile u kontaktu, a riječ je o sedam spremačica, upućene u obveznu samoizolaciju.

>>>Djeca imaju izrazito visoko virusno opterećenje: studija

Sukladno preporuci epidemiologa, a zbog sigurnosti djece, nastavnika i osoblja u OŠ Marina Držića u iduća dva tjedna nastava će se izvoditi na daljinu, odnosno prema Modelu C, utvrđenom od strane Ministarstva znanosti i obrazovanja.

O svim detaljima i samom izvođenju nastave roditelji i učenici bit će obaviješteni od strane razrednih nastavnika, istaknuto je u priopćenju.