PolitikaPreporučeno

‘U ime naroda’: Iranski zastupnik ponudio 3 milijuna dolara za ubojstvo Trumpa

Iranski zastupnik je ponudio 3 milijuna dolara svakome tko ubije američkog predsjednika Donalda Trumpa i rekao da Islamska Republika ne bi tolerirala prijetnje da je nuklearna sila, izvijestila je u utorak agencija ISNA.

Ucjenu je kao “smiješnu” ubrzo dobacio američki poslanik za razoružanje Robert Wood, rekavši novinarima u Ženevi da izjava odaje “terorističke potpornje” iranskog establishmenta.

“U ime naroda provincije Kerman, mi ćemo platiti 3 milijuna u gotovom novcu svakome tko ubije Trumpa,” rekao je zastupnik Ahmad Hamzeh ispred parlamenta sa 290 mjesta. On nije naveo uživa li njegov poziv podršku vladajućeg klera.

>>>Mentalna retardacija i obliteracija u verbalnom prepucavanju Trumpa i Irana

U Kermanu se nalazi rodni grad general-bojnika Qassema Sleimanija, legendarnog borca protiv Islamske države kojeg je SAD na nalog Trumpa smaknuo početkom siječnja.

“Da danas imamo nuklearno oružje, mi bismo bili zaštićeni od prijetnji (…) Mi bismo proizvodnju dalekometnih raketa s mogućnošću nošenje nekonvencionalnih bojevih glava trebali staviti na našu agendu. To je naše prirodno pravo,” rekao je Hamzeh prema citatu Reutersa.