Politika

U KBC Split preminula još jedna osoba iz Doma za starije u Vukovarskoj

Ilustracija: Alexey Hulsov

U splitskom  Kliničkom bolničkom centru od jučer je umrla još jedna osoba starije životne dobi iz Doma za starije u Vukovarskoj ulici koja je bila  zaražena koronavirusom, a imala je i kronične bolesti, izvijestio  je u subotu ravnatelj  splitskog KBC-a Julije Meštrović.

“Trenutno se u KBC Split liječi 89 osoba  s dokazanom infekcijom Covid 19 od  kojih je 78 iz domova za starije. Očito je u KBC Split hospitalizirano najviše  bolesnika s dokazanom infekcijom u Hrvatskoj,” rekao je  Meštrović na  konferenciji za novinare županijskog Stožera civilne zaštite.

Ravnateljica  Nastavnog zavoda za javno zdravstvo splitsko-dalmatinske županije Željka  Karin je izvijestila kako danas u toj županiji ima jedna novooboljela osoba od koronavirusa, koja je korisnik Doma za starije u Makarskoj te je hospitalizirana.

>>>Koronavirus u domovima za starije

Kazala je i kako je u splitsko-dalmatinskoj županiji trenutno 498 osoba oboljela od koronavirusa.

Kako je rekla, trenutačno je u splitsko-dalmatinskoj županiji 75 zdravstvenih djelatnika pozitivnih na  Covid i 99  zdravstvenih djelatnika u samoizolaciji.

>>>Koronavirus u bolničkom sustavu

Kazala je i kako je iz splitske bolnice otpušteno i vraćeno u Dom za starije u Vukovarskoj ulici 13 štićenika tog doma nakon što su dva uzastopna testiranja pokazala da su negativni na koronavirus.