FunPreporučeno

U kina stiže Morbius, vampirizmom okužen antiheroj razapet između svjetla i tame | VIDEO

Foto: Sony Pictures Entertainment

U hrvatska kina 31. ožujka stiže film Morbius posvećen istoimenom antiheroju, doktoru oboljelom od raritetnog poremećaja za koji nema drugog lijeka osim ispijanja krvi iliti vampirizma.

>>>Moj grijeh, moj grijeh, moj preveliki grijeh: Egzorcizam Boga | najava

Michael Morbius slovi kao jedan od upečatljivijih likova u stripovskom kanonu čija sudba propituje granice između dobra i zla, svjetla i tame.

Službeni sinopsis sugerira da je film začetnik novog serijala, budući da otkriva kako je Morbius u pokušaju da izliječi mučnu i smrtonosnu bolest postao moderni vampir koji za razliku od tradicionalnih prikaza uživa sve neljudske prednosti dok je imun na mane i slabosti kakve su križevi ili sveta vodica.

>>>’Bullet Train’ – deliričan akcijski triler s ‘bubamarcem’ Pittom i drugim vrhunskim ubojicama

Zadnji trailer je bombastičan i bez ustezanja otkriva sukus priče, moralne i ine karakterne dvojbe.

Uloge:

Oskarovac Jared Leto kao dr. Michael Morbius: znanstvenik koji trpi oblik genetskog vampirizma i žeđa za krvlju.

Matt Smith kao Milo (Lucien): dječak koji pati od istog raritetnog krvnog poremećaja kao Morbius. Milo slovi kao prijatelj liječnika sve do “izlječenja” nakon kojeg odbacuje etiku i uživa u novootkrivenim supermoćima što ga odvodi u sukob s Michaelom.

Adria Arjona kao Martine Bancroft: bistra, inteligentna i snalažljiva znanstvenica, zaručnica Morbiusa.

Jared Harris kao Nicholas: mentor i očinska figura, upravitelj institucijom koja zbrinjava ljude s neizlječivima bolestima.

Al Madrigal kao Alberto Rodriguez: agent FBI-ja u lovu na Morbiusa.

Tyrese Gibson kao Simon Stroud: agent FBI-ja u posjedu “visokotehnološke umjetne ruke” koja služi kao oružje. Gibson je u intervjuima svoju ulogu opisao kao superherojsku i natuknuo da njegov ugovor podrazumijeva trilogiju.

Michael Keaton kao Adrian Toomes/Vulture: znameniti zlikavac iz Marvelova svemira koji Morbiusa nuka da prigrli “tamnu stranu”.

Scenarij: Matt Sazama i Burk Sharpless

Režija: Daniel Espinosa

Trajanje: 104 minute

Grabancijaš je ‘live’ na Google vijestima