PolitikaPreporučeno

U Općoj bolnici Zadar dvojica mlađih muškaraca u ozbiljnom stanju: COVID-19

U Općoj bolnici Zadar na COVID odjelu smješteno je 15 bolesnika, četvero ih je u COVID jedinici intenzivnog liječenja, na respiratoru, naveo je u ponedjeljak na konferenciji za novinare zamjenik ravnatelja zadarske bolnice Edi Karuc.

Jučer preminuli bolesnik imao je dosta komorbiditeta, visok tlak i kardiološke probleme koji su doprinijeli ovom ishodu. Napomenuo bih da je do smrti ipak došlo zbog teškog stanja, odnosno fibroze pluća, zbog čega kisik ne ulazi u krv, a ne ranijih bolesti,” rekao je Karuc.

>>>Informacije o novooboljelima i epidemiološkoj situaciji u županijama: COVID-19/6. travanj*

Izvijestio je da su od četvero bolesnika na respiratoru dvojica mlađi muškarci, 55-godišnjaci, bez prijašnjih zdravstvenih problema, i u dosta ozbiljnom stanju.

“Nažalost, njihovo stanje se pogoršava, nadamo se da ćemo ih uspjeti spasiti. Riječ je o ozbiljnoj bolesti i problemu i svi moramo biti odgovorni”, poručio je Karuc.

>>>Psihopat Ivan Pernar potiče na širenje zaraze: COVID-19

Načelnik Policijske uprave zadarske Anton Dražina izvijestio je da policija u posljednja 24 sata nije evidentirala nijedno kršenje samoizolacije, od 17 dojava kršenja okupljanja na otvorenom prostoru izrečena su tri upozorenja, a 82 osobe vraćene su s prometnih punktova zbog neispravnih propusnica.

>>>U Dubrovniku prva smrt od koronavirusa, sedma u posljednjih 48 sati i ukupno petnaesta u Hrvatskoj

“Od početka kontrola vraćeno je više od 1000 osoba, a u petak su u Murvici zaustavljena dva mlađa muškarca s krivotvorenim propusnicama i protiv njih je podnesena kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu”, rekao je Dražina te dodao da u subotu i nedjelju PU zadarska nije zabilježila nijedno kazneno djelo.