Fun

U ratu kaljena Opća Opasnost u petak Boogaloou!

Opća opasnost; Foto: Hangtime Agency/Handout

Legendarni županjski rockeri Opća Opasnost stižu u Boogaloo prirediti još jedan vrhunski koncert. U ovom zagrebačkom klubu su se već poprilično udomaćili i sigurno je da ni ovaj put neće razočarati publiku. Bend je početkom listopada proslavio 30 godina od prvog koncerta što će biti dodatan povod večeri za pamćenje. Datum za ubilježiti u rokovnike ili pametne mobitele je 21.10. (petak)! Ulaznice po pretprodajnoj cijeni od 90 kuna mogu se kupiti preko sustava Entrio.

Opću Opasnost osnovali su dvojica mladih Županjaca, Slaven Živanović – Žiža i Pero Galić 1992. godine, tada obojica u sastavu 131. brigade Hrvatske vojske. Godinu kasnije  godine snimili su i objavili svoj prvi studijski materijal, album u obliku kasete, koji je naslovljen jednostavno “Opća Opasnost”. U jesen iste godine ulaze u studio, pod produkcijom Marijana Brkića iz Parnog Valjka snimaju, a 1994.g. konačno i objavljuju svoj prvi službeni album, “Treba mi nešto jače od sna”. Pjesme “Opća Opasnost”, “Jednom kad noć”, “Nebeski znak” i “Treba mi nešto jače od sna” probijaju se na visoka mjesta tadašnjih top ljestvica.

Opća Opasnost je odonda nanizala desetak diskografskih izdanja i postala jedan od najpopularnijih bendova u Hrvatskoj. Dobitnici su i nagrada Fender Roland te Mega Muzika Award. Svoj su status potvrdili i kao predgrupe bendovima kao što Whitesnake, Uriah Heep i Bon Jovi.

>>>Koncerti u Zagrebu, listopad 2022

Bend danas čine Pero Galić (vokal), Slaven Živanović “Žiža”, Igor Kolić (bas), Vlado Soljačić “Sojka” (gitara), Josip Kamenski “Kameni” (bubnjevi) i Branimir Jovanovac “Bani” (klavijature).

FB; YT; IG; SPFb event

Grabancijaš je ‘live’ na Google vijestima

Oglašavanje

Piše: Hangtime Agency